Sportverenigingen Obs De Wilgen en organiseren samen Koningsspelen

Nieuws

SLIEDRECHT - Obs De Wilgen werkt bij de organisatie van de Koningsspelen op vrijdag 26 april samen met verschillende sportverenigingen uit Sliedrecht. ,,Dankzij Judoschool Tromp, Synergos, Lawn Tennisclub en zwembad De Lockhorst hebben we een sportief en gevarieerd programma. De leerlingen maken kennis met judo, tennis, zwemmen, gymnastiek, workout op muziek, kidzdance en diverse sportieve spellen. Een mooie samenwerking, waar iedereen enthousiast over is'', vertelt adjunct directeur Marianne Bor.

De organisatie van de Koningsspelen op De Wilgen is in handen van twee studenten van Fontys, de hogeschool voor sport in Eindhoven. Sabine Bikker en Lia Visser hebben, samen met enkele leerkrachten, het hele programma opgezet en zo voor zichzelf een stageopdracht voltooid. Marianne Bor vertelt: ,,Natuurlijk staan we ook uitgebreid stil bij het historische moment, waar de leerlingen, zo jong als ze zijn, deelgenoot van zijn. De heer Kees van den Berg heeft speciaal voor De Wilgen de geschiedenis van het Koningshuis in het unieke bewaarboekje 'Over onze koningen en kroningen' verwoord. De leerlingen staan stil bij vragen als: welke paleizen zijn er en waar gaat het volkslied eigenlijk over? We bespreken het boekje deze week in de klas en daarna krijgen de leerlingen het mee naar huis.''

De Koningsspelen zijn een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation. Op deze dag zullen 6.500 scholen samen gaan bewegen. Deze dag bestaat eigenlijk uit twee delen namelijk het Koningsontbijt en de Koningssportdag. De landelijke start zal op televisie door het koninklijk paar worden ingezet en ook de Koningsdans zal dan door iedereen worden gedanst. Daarna kunnen scholen de Koningssportdag zelf invullen. ,,Bij De Wilgen is sport een belangrijk thema. Zowel in het lesprogramma als bij de extra activiteiten die gedurende het schooljaar worden georganiseerd, staan sport en gezond leven centraal. Het doel is leerlingen van sport te laten houden, want sporten is gezond. Een gedachte die naadloos aansluit op het thema van de Koningsspelen op 26 april aanstaande", aldus Bor.

advertentie