Zuid-Hollandse jongeren aan het roer in de Tweede Kamer

22 april 2013 om 00:00 Nieuws

DEN HAAG - Jongeren uit Den Haag, Rotterdam, Dordrecht, Schoonhoven, Sliedrecht en Papendrecht hebben vandaag meegedaan aan het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer in Den Haag. Voor één dag zijn de jongeren echte Kamerleden. Ze voeren discussie, staan klaar bij de interruptiemicrofoon en doen concrete voorstellen aan de politici.

In het eerste debat met Minister Bussemaker debatteerden zij stevig over studiekeuze. ,,Jullie zijn scherp en vasthoudend,'' merkte de minister op. ,,Ik snap jullie oproep voor het beter toegankelijk maken van de informatie over studiekeuze. Er is al veel informatie beschikbaar, maar de inhoud hiervan is veelal met directeuren van scholen bepaald. Het is inderdaad goed om hier leerlingen en studenten bij te betrekken. Ik wil een oproep doen om los te komen van 'papieren voorlichting' en ook meeloopdagen, snuffelstages en persoonlijke begeleiding in het traject te betrekken.'' De minister was daarnaast geïnteresseerd in de voorstellen van de fractie om social media en nieuwe technieken in te zetten bij studiekeuze.

De Zuid-Hollandse jongeren gingen ook nog in debat met minister Asscher over jeugdwerkloosheid en met staatssecretaris Van Rijn over gezond leven.

Met het Nationaal Jeugddebat wil organisator NJR jongeren niet alleen bij de politiek betrekken, maar ook de politiek verrijken door de inbreng van jongeren. De deelnemers zijn eerder dit jaar tijdens provinciale jeugddebatten geselecteerd.

advertentie
advertentie