Romy den Otter maakt mooiste Koningsportret

Nieuws

SLIEDRECHT - Burgemeester Bram van Hemmen heeft maandagmorgen Romy den Otter verrast met een taart, een oorkonde en een cheque. De jury van de prijsvraag van de gemeente 'Wie maakt het mooiste portret van de nieuwe koning' vond unaniem haar werk het mooist. ,,Haar prachtig getekend portret van Willem Alexander omringd door zijn voorouders springt eruit door originaliteit en kwaliteit", aldus de jury (zie foto 2 voor het resultaat).

Romy woont aan de Stobbe, is 15 jaar en heel creatief en sociaal. Enkele jaren geleden is ze eerder in de publiciteit geweest met het ,,Oversteekbord voor poezen'' in Sliedrecht. Ze haalde met dit initiatief, dat ze samen met andere kinderen uit de buurt opzette, het jeugdjournaal. Ook won de leerlinge van de Lage Waard in Papendrecht al eens eerder een prijs voor een tekening.

Er was ook een taart en een oorkonde voor alle andere jonge inzenders: voor Eva Blokland (4 jaar), Deborah Bons (15 jaar), Noa Kentie (9 jaar), Gus Rooswinkel (11 jaar), Rik de Waard (12 jaar), CBS Prins Willem Alexander, groep 1/2 D (vanaf 4 jaar) en School de Sprong (diverse leeftijden).

Bij dezelfde prijsvraag voor volwassen ontving de gemeente twaalf kunstwerken. Het winnend portret wordt aangeschaft en komt te hangen in de raadzaal van het raadhuis in Sliedrecht. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de raadsvergadering op dinsdag 7 mei.

advertentie
advertentie