Dubbele winst voor Sliedrecht Sport op Super Saturday

Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse volleyballiefhebbers moesten weer over het nodige zitvlees beschikken om de wedstrijden van het eerste heren- en damesteam met succes te kunnen doorstaan. Het feit, dat beide teams tot winst kwamen vergoedde natuurlijk veel en maakte de Super Saturday in sporthal De Stoep tot een prima succes.

Voor de mannen van Sliedrecht Sport betekende de 3-1 winst op Florie/NVC een passend slotakkoord op het seizoen en tevens een mooi afscheidscadeau voor diverse scheidende spelers en trainers. Coach Arie van Wolferen en trainer Mark Dronkers sluiten een succesvolle periode van drie seizoenen af, waarin het team weer aanzien en respect afdwong. Spelverdeler Lucas Vermeulen geeft voorlopig voorrang aan zijn studie, Nick Beckers en Niek de Bresser zoeken een hogere uitdaging in de eredivisie, en clubiconen als Gert Jan Toonen en Frank Vlot blijven in een andere hoedanigheid aan de club verbonden. Voor Tim Oskam en de technisch verantwoordelijken binnen Sliedrecht Sport staat een hele klus te wachten om in het nieuwe seizoen weer een sterke, ambitieuze selectie te formeren.

Bij de dames had de kersverse landskampioen Sliedrecht Sport aanvankelijk even last van de naweeën van de emoties rond het behalen van de nationale titel. Het frank en vrij spelende VC Sneek had aanvankelijk geen boodschap aan de reputatie van de gastvrouwen in De Stoep en maakte het de favoriet in de eerste twee sets knap lastig. Met name de inbreng van Bianca Gommans deed de wedstrijd kantelen, waarna Sliedrecht Sport zonder kleerscheuren de voorlaatste wedstrijd van het seizoen kon afwikkelen: 23-25, 27-25, 25-14, 25-15.

advertentie
advertentie