Sliedrechtse G-teams gebroederlijk op het veld

Nieuws

SLIEDRECHT - Op zaterdag 20 april kwamen de G-teams van de voetbal en de korfbal elkaar tegen op de korfbalvelden van Sliedrecht. Om het spel beter tot zijn recht te laten komen werden de voetballers en de korfballers gemixt in een rood en een geel team. Het rode team wist met 5-4 de strijd te winnen, maar ook bij het gele team waren er na afloop lachende gezichten te zien.

Door Norbert Schild

G-teams zijn ploegen voor mensen met een verstandelijke beperking. De Sliedrechtse korfbalvereniging SKC Merwede zette in 2008 succesvol een team op en de voetbalvereniging volgde later dit voorbeeld. Tijdens een interview voor het Kompas een jaar geleden werd door de leiders van de teams ingestemd met een onderlinge wedstrijd. Het 75-jarig jubileum van de korfbalclub was de perfecte aanleiding om deze wedstrijd dan eindelijk op te zetten.

Het idee was om zowel een wedstrijd te voetballen en te korfballen tegen elkaar, maar dit bleek deze keer niet haalbaar wegens verschillende redenen. Zo hadden de voetballers nog een wedstrijd na afloop en waren de leiders bevreesd voor te grote niveauverschillen. Als alternatief werd ervoor gekozen de teams door elkaar te mixen wat voor een balans en een eerlijke strijd tussen de teams zorgde.

Het enthousiasme en het fanatisme tijdens de wedstrijd waren groot. De spelers hadden plezier en dat het spel bij tijd en wijlen niet geheel volgens de korfbalregels verliep bedierf de pret niet. Voorzitter Rick Landa, die als scheidsrechter actief was, kneep regelmatig een oogje dicht, maar verzorgde ook voor wat extra uitleg indien nodig. De voetballers hadden twee weken voor de wedstrijd een training gehad. En dat bleek, want ze wisten al regelmatig met succes de korf te vinden. Ook tijdens de wedstrijd bleken zij doelgericht en kwamen er regelmatig doelpunten vanuit de voetbaltak.

Na afloop spraken de leiders van de teams en de spelers dan ook al snel over een volgende wedstrijd. Marjan Groenewegen, één van de leidsters van de korfbal G-tak, sprak nog wel even de stille wens uit dat zij volgend jaar graag meer dames wou verwelkomen in de G-teams van de korfbal. De voetballers vertrokken na afloop weer naar hun eigen sportpark en waren daar ook succesvol want zij wisten met 3-1 te winnen van HBSS.

advertentie
advertentie