Oranjevereniging heeft feestprogramma aangepast

Nieuws

SLIEDRECHT - Het bestuur van de Sliedrechtse Oranjevereniging presenteerde vorige week donderdag het programma voor de viering van Koninginnedag. De samenstelling was dit jaar vanwege de troonswisseling een hele uitdaging.

Door Ria Scholten

,,Op 28 januari, de dag dat de abdicatie van Koningin Beatrix werd aangekondigd, hadden we ons programma in grote lijnen, maar ook al voor een deel in detail, gereed'', vertelt voorzitter Adriaan Pot. ,,De dag erna hebben we meteen een contract afgesloten voor de huur van een groot beeldscherm. Gelukkig verklaarde de gemeente zich bereid om ter compensatie van de extra kosten een aanvullende subsidie van 1.000 euro te verstrekken.''

Het dagprogramma begint met de traditionele kleedjesmarkt op het Dr. Langeveldplein en in een aantal aangrenzende straten. ,,Vanaf 5.00 uur mogen de kinderen hun kleedjes neerleggen. We willen benadrukken dat het geen commerciële markt is, maar puur een evenement voor de kinderen. Zij mogen zowel speelgoed als huishoudelijke artikelen verkopen. Vaders en moeders mogen wel een oogje in het zeil te houden.''

,,We verzoeken het publiek om het tijdschema voor die dag goed in de gaten te houden omdat een aantal activiteiten vervroegd is. Tussen 10.00 en 11.00 uur is er gelegenheid om op het grote tv-scherm op het Dr. Langeveldplein de abdicatie in het paleis op de Dam in Amsterdam en de aansluitende balkonscène te volgen. Er wordt gezorgd voor voldoende zitgelegenheid. Daarna trakteren we de inwoners op gratis suikerspin en poffertjes." Er zijn verschillende attracties zoals een draaimolen en Jungle Climb. Ook is er een optreden van sportvereniging Synergos. Van 12.00 tot 13.00 uur treedt in de muziektent United by Music op. Gedurende de middag is er een doorlopend optreden van de Swintown Jazzband uit Zwijndrecht. ,,Wij bieden dit aan in samenwerking met de Stichting Sliedrecht en Cultuur (SSC). Tijdens de plechtigheden, die op het scherm te volgen zijn, wordt het muzikale gedeelte aangepast." Vanaf 17.00 uur treedt de Candelight Band op.

Om 12.00 uur gaat het straattheater van start dat wordt verzorgd door de SSC en Van Hoorne Events. De streetband Funfair treedt op. Het steltlopertrio The Fabulous Fish en de Waternimfen zorgen voor het nodige vertier. De Timecruiser is een reusachtig fantasievoertuig dat lijkt te zijn ontsnapt aan de verhalen van Jules Verne. Vijftien tot twintig kinderen kunnen elke drie kwartier plaatsnemen in een mobiele duikboot. Rondom de boot staan tafels waaraan geknutseld kan worden. Om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur halen de deelnemers aan de Bike-X-Stuntshow capriolen uit op de fiets.

Koningslinde

Rond 16.00 uur wordt op het grasveld op het Dr. Langeveldplein door de burgemeester en een aantal schoolkinderen met de achternaam Koning of De Koning een Koningslinde gepland.

Op de korfbalvelden vindt vanaf 16.00 uur de Taptoe plaats die wordt verzorgd door Muziekkorps 'Wilhelmus' met medewerking van Jeugdshowkorps Jong Holland en het Kamper Trompetterkorps.

In de Nederlands Hervormde kerk begint om 19.30 uur het concert van het Chr. Geref. Zangkoor 'Sursum Corda' uit Sliedrecht. Alle evenementen zijn gratis voor het publiek toegankelijk.

Zie voor alle relevante informatie de website: www.sliedrechtseoranjevereniging.nl.

advertentie