SGP en ChristenUnie opnieuw samen in één fractie

Nieuws

SLIEDRECHT - De besturen van de Sliedrechtse kiesverenigingen van SGP en ChristenUnie hebben afgelopen week hun handtekeningen gezet onder de Samenwerkingsovereenkomst 2014-2018. Hiermee gaat ruim 30 jaar samenwerking een nieuwe raadsperiode tegemoet.

Donderdagavond 18 april waren de beide besturen bijeen en in het bijzijn van de gemeenteraadsfractieleden van SGP en ChristenUnie plaatsten SGP-voorzitter Kees van den Berg en secretaris Henk van der Velde alsook de lokale ChristenUnie-voorzitter Jan Bart Karens en secretaris Cees Paas, hun handtekening onder het ‘Statuut van samenwerking’. Van den Berg en Karens sneden vervolgens gezamenlijk de speciaal opgemaakte taart aan.

Afgelopen maanden kwamen de besturen enkele keren bijeen om afspraken te maken over de samenwerking in de komende raadsperiode. De partijen spreken uit dat het in de samenwerking gaat om christelijke partijen die elk een eigen achtergrond hebben maar gemeen hebben dat ze de Bijbel als bron en norm voor het politieke handelen aanvaarden.

Doel van de samenwerking is volgens het statuut “om door middel van lijstineenschuiving en bundeling van krachten een zo groot mogelijke invloed te hebben in het besturen van de gemeente Sliedrecht, naar Bijbelse normen en waarden. Dit met volledig behoud van de eigen identiteit, doelstellingen en zelfstandigheid van de samenwerkende partijen”.

Inmiddels zijn werkgroepen bezig met de voorbereiding van de campagne en het maken van een verkiezingsprogramma. Publicatie van de kandidatenlijst is voorzien in het najaar van 2013.

advertentie