Wecycle na Koninginnedag onverkochte apparaten

26 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De eerste honderd Sliedrechters die na Koninginnedag een elektrisch apparaat of spaarlamp inleveren bij het Milieupark krijgen een tas van gerecyclede PET-flessen kado. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld voor een leuk uitje. Wethouder de Waard zal op 1 mei om 9.00 uur het startsein geven bij het milieupark aan de Lelystraat 111 voor de Wecycle campagne.

,,Op Koninginnedag zullen veel kinderen oude spullen te koop aanbieden op de vrijmarkt. Na afloop verdwijnen onverkochte elektrische apparaten helaas in de vuilnisbak. Dat is jammer, want dan kunnen ze niet gerecycled worden. Wecycle zorgt ervoor dat elektrische apparaten en spaarlampen die ingeleverd worden op het milieupark, optimaal worden gerecycled. Dat is belangrijk, want door recycling behouden we de grondstoffen voor generaties na ons en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. Van elektrische apparaten wordt 75 tot 90 procent gerecycled. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Per jaar verdwijnt hiervan echter ruim 2 kilo per persoon in de vuilnisbak. Samen met Wecycle wil de gemeente dit tegengaan", aldus Monique Boer, woordvoerder van de gemeente Sliedrecht.

Het milieupark is maandag tot en met vrijdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag is het milieupark geopend van 9.00 uur tot 13.00 uur.

advertentie
advertentie