Seizoen is gedaan voor v.v. Sliedrecht

29 april 2013 om 00:00 Nieuws

AALST - Sliedrecht kan de laatste twee wedstrijden van het seizoen zonder enige vorm van druk afwerken. Door het 2-2 gelijkspel bij Roda Boys/B kwam de ploeg opnieuw geen stap dichterbij de kopgroep, waarbij VVGZ niet speelde, en Sliedrecht ook niet kon profiteren van de puntendeling van LRC en Pelikaan (0-0). Het gat met de kopgroep, waar Oranje Wit de beste papieren heeft voor het kampioenschap, blijft vijf punten, hetgeen in de slechts twee resterende wedstrijden nauwelijks nog te overbruggen is.

Zo soeverein Sliedrecht in thuiswedstrijden is, zo kwetsbaar blijkt het dit seizoen de uitwedstrijden af te werken. Met slechts twee overwinningen, vijf gelijke spelen en vijf nederlagen leverde het daarmee alleen al 17 (!) punten in ten opzichte van Oranje Wit. Voeg daarbij de extra drie punten aftrek die het van de KNVB kreeg toebedeeld vanwege het opstellen van een niet speelgerechtigde speler en de reden van het missen van de prijzen is ondubbelzinnig aangetoond.

Ook tegen het nog niet veilige Roda Boys leek Sliedrecht lange tijd een gewonnen wedstrijd te spelen. Het domineerde in de eerste helft maar deed zichzelf tekort door - middels Luciano van Harlingen - slechts éénmaal doel te treffen. Roda Boys putte na rust uit een ander vaatje en kwam langszij uit een vrije trap van Papilaya (1-1). De treffer van Fitim Meha zette de gasten uit de Alblasserwaard weer op voorsprong doch wederom in de slotfase kreeg het het deksel op de neus toen Papilaya opnieuw een vrije trap wist te verzilveren (2-2).

Coach John de Wolf en trainer Arjan Verhagen kunnen samen met technisch coördinator Rob Kamsteeg de komende weken in alle rust gaan toewerken naar een selectie, die in het nieuwe seizoen opnieuw de stap gaat wagen richting de hoofdklasse. A.s. zaterdag gaat men in Kinderdijk op bezoek bij De Zwerver, waar om 14.30 uur zal worden begonnen.

Sliedrecht: Jeffrey ter Veer; Jordy de Jong, Joey Rijsdijk (Anthonie Malawauw), Desley de Wolf, Leon Ramos; Berry de Groot, Levi Liesdek, Stefan van Dam, Luciano van Harlingen, Fitim Meha (Sven Akkerman), Nilton Tavares Ramos.