Plaats uw foto's van Koninginnedag op deze site

29 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Alle ogen in binnen- en buitenland zijn vandaag gericht op de troonswisseling in Amsterdam. Maar niemand hoeft daarvoor thuis aan de buis gekluisterd te zitten. Ook de Sliedrechters niet. Want op het Dr. Langeveldplein en op De Vlonder staan schermen waarop alles live te volgen is. En zo kunt u meteen een kijkje nemen bij alle activiteiten in Sliedrecht.

Als u leuke foto's heeft gemaakt van deze historische dag, en die met ons wilt delen, plaats ze dan op deze site via lezersnieuws. Een selectie krijgt een plekje in de krant van aanstaande donderdag.

Hier nog eens een overzicht van de activiteiten:

Op het Dr. Langeveldplein en in een aantal aangrenzende straten wordt vanaf de vroege uurtjes de traditionele kleedjesmarkt gehouden. Om 8.00 uur starten de muziekkorpsen vanuit diverse punten richting het Burgemeester Winklerplein. Aan de kleuters wordt op het plein een luchtballon uitgereikt. Om 8.30 uur vertrekken de muziekkorpsen en kleuters gezamenlijk naar het Raadhuis. Daar opent de voorzitter van de Sliedrechtse Oranjevereniging Koninginnedag officieel, wordt de vlag gehesen en gaan de ballonnen de lucht. Om 9.00 uur houdt de burgemeester een toespraak, gevolgd door het zingen van enkele vaderlandse liederen met het Wilhelmus tot slot.

Op het plein is tussen 10.00 en 11.00 uur de abdicatie in het paleis op de Dam in Amsterdam en de aansluitende balkonscène te zien op een groot scherm. Er is voldoende zitgelegenheid en er wordt getrakteerd op gratis suikerspin en poffertjes. Er zijn verschillende attracties zoals een draaimolen en Jungle Climb. Ook is er een optreden van sportvereniging Synergos. Van 12.00 tot 13.00 uur treedt in de muziektent United by Music op. Gedurende de middag treedt de Swintown Jazzband uit Zwijndrecht doorlopend op. Tijdens de plechtigheden, die op het scherm te volgen zijn, wordt het muzikale gedeelte aangepast. Vanaf 17.00 uur treedt de Candelight Band op.

Om 12.00 uur gaat het straattheater van start , verzorgd door de Stichting Sliedrecht en Cultuur en Van Hoorne Events. De streetband Funfair, het steltlopertrio The Fabulous Fish en de Waternimfen zorgen voor het nodige vertier. De Timecruiser is een reusachtig fantasievoertuig dat lijkt te zijn ontsnapt aan de verhalen van Jules Verne. Vijftien tot twintig kinderen kunnen elke drie kwartier plaatsnemen in een mobiele duikboot. Rondom de boot staan tafels waaraan geknutseld kan worden. Om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur halen de deelnemers aan de Bike-X-Stuntshow capriolen uit op de fiets.

Rond 16.00 uur wordt op het grasveld op het Dr. Langeveldplein door de burgemeester en een aantal schoolkinderen met de achternaam Koning of De Koning een Koningslinde gepland.

Op de korfbalvelden vindt vanaf 16.00 uur de Taptoe plaats die wordt verzorgd door Muziekkorps 'Wilhelmus' met medewerking van Jeugdshowkorps Jong Holland en het Kamper Trompetterkorps.

In de Nederlands Hervormde kerk begint om 19.30 uur het concert van het Chr. Geref. Zangkoor 'Sursum Corda' uit Sliedrecht. Alle evenementen zijn gratis voor het publiek toegankelijk.

Ook op De Vlonder, het terras bij Havana en De Huifkar zijn activiteiten. Vanaf 11.00 opent de dj van De Huifkar het terras met muziek tot 14.00 uur. Dan is op een scherm de inhuldiging in de Nieuwe Kerk live te zien. Ondertussen gaat het feest gewoon door met de Queen's Day Sessions, georganiseerd door John Silvera. Compleet met live acts, zangers en zangeressen en firedrums. De Sessions starten om 14.00 uur binnen in verband met de inhuldiging, maar vanaf 15.30 uur verhuist het feest naar buiten. Tot in de kleine uurtjes zorgen de dj's John Silvera, Riley Reeves, Owen South, Arstyle, Dayo Nasty, Jeff Residenza en op de vocalen Popr3b3l en Anniek voor een onvergetelijke laatste Koninginnedag.

advertentie
advertentie