Sliedrechtse scholieren maken kennis met techniek

3 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Oranje Nassauschool bezocht vanmorgen TechniekDock in het Leerpark in Dordrecht. Met TechniekDock laten de Drechtstedengemeenten kinderen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs kennis maken met de (maritieme) techniek. Wethouder Hans Tanis woonde het bezoek van de leerlingen bij. Later zal ook de OBS Henri Dunant TechniekDock bezoeken.

Tussen 25 maart en 28 juni maken ruim 2200 kinderen uit de Drechtsteden kennis met de maritieme techniek. Tanis is blij met dit initiatief. ,,Het feit dat zo veel scholen zich hebben aangemeld geeft ook de behoefte aan op dit gebied: onderwijs en praktijk in elkaar laten overvloeien'', aldus de wethouder. ,,Jongeren hebben de meeste kans op het vinden van een baan in de maritieme techniek. Helaas wordt er nauwelijks gekozen voor een technische opleiding. Het algemene beeld is nog steeds dat je van techniek vies en smerig wordt. Daarom is het goed dat kinderen van het basisonderwijs en de onderbouw van het vmbo kennis nu eens op een innovatieve manier kennismaken met maritieme techniek."

TechniekDock is ontstaan vanuit het Regionaal Programma Arbeidsmarktbeleid. In nauwe samenwerking met tal van partijen wordt TechniekDock aan scholen in de Drechtsteden gratis aangeboden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie