Schaker Cees maakt 'Moes' van Koppelaar in tweede ronde OKD

4 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de tweede ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek is Cees Moes er eindelijk in geslaagd een tegenstander op de knieën te dwingen. Dit seizoen speelde Moes 25 interne partijen en wist er daar geen één van te winnen. Nu was het wel raak. Tegen Leo Koppelaar ging Cees voortvarend van start en bleef aanvallen. Nadat Koppelaar verzuimde een stuk te slaan, sloeg Moes toe, kreeg een tweede merkwaardige dame, waarna de gepensioneerde drogist alleen nog maar kon opgeven. Een mooie opsteker voor Moes die toch steeds beter gaat spelen.

Favoriet Peter van den Bergh wist ook zijn tweede-rondepartij te winnen. Hans Klein hield het heel lang vol, maar maakte in het eindspel toch een fatale fout.

Ook Kees van der Does heeft 2 punten na een mooie overwinning op Jorik Klein die net nog iets te kort kwam om routinier Van der Does te verslaan. De verrassende winnaar van 2011, Henk Prins, completeert de top-3 door winst op wedstrijdleider Mark van Hulst. Prins viel aan op de koningsvleugel en ondanks de stugge verdediging van Van Hulst wist hij voldoende materiaal in de aanval te krijgen om het volle punt te pakken.

Niels Mijnster hoopte op een vol punt tegen Melvin Holwijn, maar verbruikte veel tijd en moest uiteindelijk genoegen nemen met remise. Ook Floris Verweij stond beter tegen Joost Stoker, maar de klok dwong hem eveneens tot remise.

Kees Wessels staat nog steeds met legen handen na verlies tegen Wim Hokken. Wout Boer en Wim Pool blijven ook nog in de race na winst op respectievelijk Robert van Rekom en Johan van der Griend.

De eerste winnaar van het OKD, Jerry van Rekom, herstelde zich prima na de nederlaag uit de eerste ronde door Peter Vis van het bord te meppen.

Ron Melger won van Marcel Klein, die een klein foutje meteen afgestraft zag.

Jan Veenis stond heel lang erg goed tegen Jan Sulman, maar miste in het eindspel een combinatie en kon alsnog opgeven. Arie van Heeren combineerde Martin Prins van het bord, terwijl Martijn Stoker zijn misser van vorige week goed maakte door Henri Hartog van het bord te spelen.

Peter van der Poel had in Henk Overmeer een zware tegenstander en kwam in het middenspel materiaal achter. Van der Poel rechtte zijn rug en met behulp van een misser van Overmeer kwam hij helemaal terug in de partij. Met nog maar een paar seconden op de klok wist Van der Poel zijn tegenstander mat te zetten.

Vanwege Hemelvaartdag is er 9 mei geen schaken. De derde ronde is op 16 mei.

advertentie
advertentie