Eerste Nationale Fietsmarathon

6 mei 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - In het weekend van 25 en 26 mei wordt voor het eerst de Nationale Fiets Marathon gehouden. Doel is zoveel mogelijk sponsorgelden bijeen te fietsen voor vijf verschillende goede doelen. Deze recreatieve fietstocht wordt gehouden in vijf regio's, waaronder de Biesbosch.

In eigen tempo kan iedereen die mee wil doen zelf een fietstocht van 42 of 63 kilometer kiezen die langs verschillende belevenissen in de Biesbosch voert. De route wordt bepaald aan de hand van de belevenissen die de fietser wil aandoen; zo fietst iedere deelnemer een eigen unieke route. Er kan gekozen worden uit vijftien belevenissen uit de omgeving, waaronder de Stellingmolen, de ruïne van Huis te Merwede, het patriciërshuis en de monumentale watertoren in Dordrecht, het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht en de Kinderdijk.

Op de website www.nationalefietsmarathon.nl maakt de fietser een profiel aan en kan worden gekozen voor welk goede doel ze gaan fietsen en waarvoor sponsors hun bijdrage storten. De vijf goede doelen zijn: stichting Spieren voor Spieren, de Nederlandse Hartstichting, het Longfonds, stichting ALS en het Diabetes fonds. Alle geselecteerde stichtingen doen onderzoek naar ziekten en/of aandoeningen die de bewegingsvrijheid aantasten.

Kosten voor het aanmaken van een profiel bedragen € 14,95. Hiermee geeft de Nationale Fiets Marathon de garantie dat alle sponsorgelden veilig worden gesteld en volledig worden afgedragen aan het goede doel. De organisatie van de Nationale Fiets Marathon werkt hiervoor samen met de onafhankelijke stichting Presteren Voor een Ander.

advertentie
advertentie