Geen vuurwerk, wel lampionnen en livemuziek

6 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het vuurwerk dat gisteravond afgestoken zou worden aan de overkant van de Merwede ging niet door. In verband met de broedende beschermde vogels in het natuurgebied heeft de provincie het Sliedrechtse 4 & 5 mei-comité geen vergunning gegeven. Zonder vergunning vuurwerk afsteken had de gemeente een fikse boete op kunnen leveren.

Het comité kreeg dit slechte nieuws gister rond het middaguur en heeft toen, samen met de gemeente, nog tot 18.00 uur verwoede pogingen gedaan een andere locatie te regelen. Maar er bleek op Sliedrechts grondgebied geen onbewoonde plek te vinden die aan de strenge regels van de provincie kon voldoen en dus moest het traditionele bevrijdingsvuurwerk afgeblazen worden.

Toch viel er voor jong en oud wat te vieren op "Bevrijdingsdag" in Sliedrecht. Voor de kinderen stonden de hele middag een draaimolen, springkussen en klimkussen op het Dr. Langeveldplein en er waren suikerspinnen. Ook de lampionnenoptocht ging door, alleen ging de stoet nu naar het oude Raadhuis waar Crescendo een concert gaf. Daarna begon het bevrijdingsbal in en om de muziektent, waar de Dick vd Leun band toch nog voor wat vuurwerk zorgde...

advertentie
advertentie