Nieuwbouw op Kerkbuurt 14 liep vertraging op door bezwaarschrift buurman

Nieuws

SLIEDRECHT - Bij de brand die afgelopen vrijdag het leegstaande pand aan de Kerkbuurt 14 in puin legde, is geen asbest vrijgekomen. Dat maakte de gemeente Sliedrecht dinsdag bekend. De restanten van het pand, de voor- en achtergevel, zijn inmiddels gesloopt.

Op de locatie moeten 12 nieuwe appartementen verrijzen. De gemeente had hiermee begin dit jaar willen beginnen maar de eigenaar van het naastgelegen pand, het Geveltje, heeft bezwaar aangetekend tegen de omgevingsvergunning die de raad op 29 januari goedkeurde. De zaak komt 27 juni voor de rechter. Binnen zes weken volgt een uitspraak. Tot die tijd liggen de plannen in ieder geval stil.

In het leegstaande pand aan de Kerkbuurt 14 (voormalige slijterij Maasland, later schilderijenwinkel Hokken) heeft vrijdagavond een grote, uitslaande brand gewoed. De enorme rookpluim ging richting het seniorenappartementencomplex aan de overkant van de straat (de Zoutstoep). Bewoners van 16 woningen moesten tijdelijk hun huizen uit.

Meerdere eenheden rukten uit om de brand onder controle te krijgen. Door bossage kon de brandweer het pand moeilijke bereiken. Er is ook een hoogwerker ingezet. Rond 22.00 uur was het vuur onder controle.

Vijftien geëvacueerden kregen opvang bij de brandweerkazerne, acht bij een woning in de buurt en de bewoners uit vier andere woningen zorgden zelf voor opvang, bijvoorbeeld bij familie. Nadat de brand onder controle was mochten de bewoners weer terug. De brandweer verrichtte eerst metingen in de appartementen maar daar werden geen gevaarlijke concentraties gevonden. Aan het einde van de avond waren de bewoners weer thuis. Ambulancepersoneel keek drie mensen na omdat zij last van de rook hadden. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

De politie is nog bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de brand.

advertentie
advertentie