Feest voor 25-jarige speel-o-theek

Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Het feest is voor alle kinderen tot 12 jaar'', zegt Riet Wieman, penningmeester bij speel-o-theek De Knuffelbeer. Kinderen uit Sliedrecht, maar ook uit omliggende gemeenten, kunnen zaterdag 1 juni deze bijzondere verjaardag meevieren. De speel-o-theek opent dan haar deuren aan de Nicolaas Beetsstraat 2-6 van 10.00 tot 15.00 uur voor een spetterend feest. ,,Zowel binnen als buiten vinden activiteiten plaats. Ook kan de speel-o-theek bekeken worden'', vertelt Wieman.

Door Fabiënne Leenart

Het 25-jarig bestaan van de speel-o-theek zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Burgemeester Bram van Hemmen opent de feestelijkheden om 10.00 uur waarna de kinderen die meedoen aan de ballonnenwedstrijd, hun ballon oplaten. Om 11.00 uur wordt er een dansworkshop gegeven door Sandra Weenink en om 13.30 uur verzorgt Dini Bongers een interactieve theatervoorstelling voor de kleintjes. ,,Het is nodig om voor deze drie activiteiten van tevoren (gratis) kaarten af te halen bij de speel-o-theek, omdat daar een beperkt aantal van zijn. Dit kan vanaf dinsdag 21 mei tijdens openingstijden plus extra op zaterdag 25 mei tussen 10.00 en 12.00 uur. Verder hebben we een springkussen, trampolines, glijbanen, je kan je laten schminken en je kan op de foto'', aldus Carla de Kuiper, secretaresse bij De Knuffelbeer. Wieman vult aan: ,,We hebben ook heel veel verkleedkleren. Kinderen kunnen zich verkleden en mogen op de foto.'' ,,Er zijn ook nog de nodige versnaperingen en we hebben zelfs een popcornmachine'', besluit De Kuiper.

Het was nog even spannend de afgelopen periode of de speel-o-theek zou kunnen blijven voortbestaan omdat de gemeente de subsidie wilde intrekken. ,,Het is absurd als je net een 25-jarig bestaan gaat vieren, en je dit op je dak krijgt. Alles voor het feest was al geregeld, toen we dat hoorden'', zegt De Kuiper. Het intrekken van de subsidie is gedeeltelijk teruggedraaid tijdens de raadsvergadering van 7 mei. ,,We zijn voor een deel opgelucht, want het is niet helemaal teruggedraaid'', vertelt Wieman. ,,In november weten we waarschijnlijk hoe het verder gaat en volgend jaar komen er weer nieuwe gemeenteraadsverkiezingen, dan kan alles weer anders zijn'', aldus voorzitter Bert van Vuuren. De Kuiper vult aan: ,,Nieuwe leden zijn dus erg belangrijk. Die helpen absoluut om te blijven bestaan.''

De bestuursleden richten zich nu eerst op het feest. Al 25 jaar wordt er binnen- en buitenspeelgoed uitgeleend. Deze verjaardag geeft moed om samen met de leden de toekomst in te gaan. Ze hopen 1 juni veel feestvierders te zien. Geïnteresseerden om voor en/of tijdens deze dag een helpende hand te bieden kunnen zich aanmelden via liannevangelder@upcmail.nl.

De speel-o-theek is gevestigd aan de Nicolaas Beetsstraat 2-6 in Sliedrecht en is geopend op maandag en dinsdag van 19.00-21.00 uur en woensdag van 9.00-11.00 uur. Voor meer informatie zie: www.speelotheeksliedrecht.nl of via deknuffelbeer@gmail.com.

advertentie
advertentie