Oasen en Vitens lanceren Waterstoring.nl

Nieuws

REGIO - Drinkwaterbedrijven Oasen en Vitens lanceren de website www.waterstoring.nl. Een nieuwe site die de klant sneller inzicht geeft in storingen in de drinkwaterlevering. Klanten kunnen hier direct zien of zij te maken hebben met een storing of geplande werkzaamheden. En wanneer de klant weer water uit de kraan krijgt bij een storing.

Jeroen Schmaal, Manager Klant en Omgeving van Oasen vindt het een goede zaak: ,,Uit onderzoek blijkt dat veel klanten het fijner vinden om op een grafische kaart informatie op te zoeken, in plaats van 'hun storing' in een lijst op te zoeken. Daarnaast helpen we de klant met waterstoring.nl door hem 24 uur per dag goede informatie te geven om problemen in de huisleidingen, die wij niet kunnen verhelpen, zelf op te lossen."

Ook Cor Lievers, teammanager Netbeheer en Levering van Vitens is blij met het resultaat: ,,Momenteel zijn klanten nog afhankelijk van een hoekje op Vitens.nl voor informatie over storingen of werkzaamheden, maar nu is er één website helemaal gericht op informatievoorziening over storingen en onderhoud. En het is simpel: iemand kan door z'n postcode in te voeren of op een kaart te kijken in een keer zien wat er aan de hand is. Het wordt hiermee een stuk sneller en eenvoudiger, echt een verbetering voor de klant."

De website geldt nu voor het voorzieningsgebied van Oasen en Vitens. Zo'n 6,1 miljoen klanten in de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en Overijssel kunnen gebruik maken van de site. Oasen en Vitens zijn met de andere waterbedrijven nog in gesprek om zich aan te sluiten bij het initiatief.

advertentie
advertentie