Joran van Eijl opnieuw schoolschaakkampioen van Sliedrecht

9 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Joran van Eijl heeft het elfde individuele schoolschaakkampioenschap van Sliedrecht op zijn naam geschreven. De 12-jarige oud-jeugdkampioen van Sliedrecht won vorig jaar ook al de tiende editie.

In een toernooi waar van diverse scholen uit Sliedrecht en Graafstroom kinderen mee schaakten, werd Joran van Eijl ongeslagen kampioen en kon hij de kampioensbeker meenemen. Dankzij de sponsor Dunamis waren er veel bekers en medailles en kon iedereen ook met één van beiden naar huis. De wedstrijdleiders onder leiding van Marcel Klein konden na een middag schaken alle deelnemers in het zonnetje zetten.

Mooi om te zien dat bijna alle deelnemers geen lid waren van de schaakvereniging en dat daarom vooral niet-leden met de bekers naar huis gingen.  Zo werd Joris van der Dool keurig tweede - hij verloor alleen van de winnaar - en legde Mitchell van Vonderen beslag op de derde plaats. Een vierde plaats was weggelegd voor de uit groep 3 afkomstige Esto Saifapour. Dat betekent dat hij veel talent heeft.

advertentie
advertentie