De Waard opent uitgebreide zorghulpmiddelen winkel voor jong en oud

10 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Wethouder Ad de Waard heeft zaterdag 8 juni de winkel Zorgcomfort Alblasserwaard op ludieke wijze geopend. De wethouder reed op een scootmobiel door de met papier afgeplakte ingang van de zorgcomfortwinkel.

Trotse eigenaar Edwin Struijk heeft het gat in de Sliedrechtse markt ontdekt en is daar met enthousiasme ingesprongen. ,,Sliedrecht heeft verschillende speerpunten in zijn bedrijvigheid en zorg is er daar één van." Edwin vertelt al jaren de wens gehad te hebben om een eigen zaak te gaan beginnen. ,,Na marktonderzoek bleek dat in Sliedrecht geen uitgebreide zorghulpmiddelenwinkel voor jong en oud aanwezig is. De vergrijzing is in Nederland een feit en er is daardoor steeds meer behoefte aan hulpmiddelen. Maar er zijn ook veel zorgmiddelen voor moeder en kind in onze winkel."

Bij Zorgcomfort Alblasserwaard kunnen babyweegschalen, borstkolven, krukken, hoog- laagbedden en vele andere hulpmiddelen zowel worden geleend als gehuurd zonder lidmaatschap. Verschillende hulpmiddelen mogen de eerste zes weken gratis geleend worden. Informeer in de winkel naar de gunstige voorwaarden.

In de winkel is een ruime keuze aan scootmobiels, boodschappentrolleys, rollators, orthopedische schoenen en nog veel meer hulpmiddelen voor mobiliteit aanwezig. Hulpmiddelen voor de slaapkamer, badkamer, keuken en huishouden. Telefoons met grote toetsen en alarm/oproepfunctie, bloeddrukmeet apparaten, sta-op-stoelen en seniorenbedden maken allemaal deel uit van het assortiment. Specifieke hulpmiddelen zoals onder andere een sprekend horloge voor slechtziende is ook verkrijgbaar. ,,Dit alles om het leven gemakkelijker te maken."

Er is ook een afdeling met sportbraces. ,,Deze afdeling is vooral gericht op de braces die gebruikt worden in de medische wereld en geadviseerd worden door onder meer fysiotherapeuten. Wij hebben contact met verschillende fysiopraktijken in de Alblasserwaard zodat wij kunnen voldoen aan het advies dat de fysiotherapeut geeft."

Evenals bij andere landelijke organisaties verzorgt Edwin Struijk de declaraties bij de zorgverzekering. De Zorgcomfortwinkel Alblasserwaard is gevestigd aan de Middeldiepstraat 60 (naast de brandweerkarzerne) en is geopend dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30. Op zaterdag van 10.00 tot 16.00. Op maandag en zondag is de winkel gesloten. De winkel is tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar op 0184-411611 en via email: info@zorgcomfort-alblasserwaard.com.

advertentie
advertentie