William Gijsen en Hidde van Rekom schaakkampioen

17 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de vijftiende ronde van de voorjaarscompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht zijn alle beslissingen gevallen. De kampioenen werden William Gijsen in groep 1 en Hidde van Rekom in groep 2, terwijl Floor Verschoor verrassend de laddercompetitie wist te winnen.

William Gijsen verdedigde zijn titel met verve. In de laatste ronde had hij het lastig tegen Christiaan Verheij, maar wist uiteindelijk wel te winnen. Koos van den Berg eindigde op een tweede plaats na zijn zege op Floor Verschoor. Matthias van den Dool eiste het brons voor zich op.

In de tweede groep wist Hidde van Rekom de familienaam hoog te houden door kampioen te worden. Hij bleef Rowan van der Klis en Matthanja Alberts voor. In de laddercompetitie wist Floor Verschoor verrassend de eerste plaats te behalen. Ondanks een nederlaag in de laatste ronde tegen Matthias van den Dool bleef hij naaste achtervolger William Gijsen één punt voor. Koos van den Berg werd hier derde.

De prijswinnaars worden donderdag 20 juni in het zonnetje gezet. Dan wordt ook bekend of de examenkandidaten allen geslaagd zijn voor hun Stap. Vooral voor Matthanja Alberts, die examen deed voor Stap 2, zou dat een geweldige prestatie zijn.

advertentie
advertentie