Bekende bewoner De Merwebolder was urenlang vermist

17 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Brandon, een 22-jarige bewoner van ASVZ De Merwebolder, is vanaf woensdagavond urenlang vermist geweest. De politie had een zoekactie op touw gezet naar de verstandelijk beperkte man, die het denkvermogen heeft van een peuter. Hij bleek naar Dordrecht te zijn gefietst waar hij aan het eind van de morgen zelf iemand benaderde dat hij weer graag naar huis wilde. Hierop is hij door de politie teruggebracht naar Sliedrecht.

Brandon verblijft sinds het voorjaar van 2011 in De Merwebolder. Daarvoor werd hij behandeld in 's Heeren Loo in Ermelo. Dankzij het EO-programma Uitgesproken werd hij begin 2011 landelijk nieuws. Het personeel kon zijn onvoorspelbare, agressieve gedrag niet aan en bond hem daarom in zijn kamer vast aan een riem van anderhalve meter. De tv-uitzending zorgde voor maatschappelijke opschudding en leidde onder andere tot een spoeddebat in de Tweede Kamer. Op verzoek van het ministerie van VWS en in nauw overleg met zijn moeder en de betrokken zorgverleners werd nagedacht over verbetering van de zorg. Er werd gekozen voor een nieuwe start door naar een andere zorginstelling te verhuizen.

Brandon is gisteravond na een sportactiviteit bij terugkomst bij de woning verdwenen. Aanleiding voor het weglopen was onenigheid met een groepsgenoot. Vannacht heeft de politie vergeefs gezocht met onder meer een helikopter. ASVZ laat weten dat de opluchting groot is dat hij vanmorgen rond 11.00 uur in goede gezondheid is gevonden en weer thuis is in De Merwebolder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie