Rivas: 'Van verwaarlozing geen sprake'

29 juni 2013 om 00:00 Nieuws

Tony Scheurwater zorgt al tien jaar voor haar moeder die aan Alzheimer. Om eens op vakantie te kunnen gaan vertrouwde zij de verzorging enkele weken toe aan Waerthove in Sliedrecht. Toen zij haar moeder weer ophaalde had mevrouw zwarte plekken op haar hielen en was haar vochtbalans erg hoog, zo vertelt Scheurwater op Radio Rijnmond. Duidelijke gevolgen van veel te weinig beweging, stelt de Gorcumse, die zelf in de verpleging heeft gewerkt. Ze diende drie weken geleden een klacht in waar ze sindsdien niets meer van heeft gehoord.

SLIEDRECHT - “Mijn moeder is ernstig verwaarloosd in Waerthove." Een pittige beschuldiging die de Gorcumse Tony Scheurwater deze week ventileerde via diverse regionale media. Jeroen Hurkens, woordvoerder van Rivas, reageert begripvol, al is hij het met de beschuldiging niet eens. ,,Misschien heeft mevrouw op enkele punten gelijk, en dat hebben we nu in onderzoek, maar van zware verwaarlozing of überhaupt verwaarlozing is absoluut geen sprake."

Hurkens spreekt dit direct tegen.,,Er zijn twee gesprekken geweest, met de teamleider en met de klachtenfunctionaris. Dat mevrouw Scheurwater desondanks nog steeds ontevreden is betreuren wij zeer en daarom willen we ook graag nogmaals met haar praten." Ook heeft Rivas een onderzoek ingesteld om de klachten te analyseren. ,,Hoe kwam mevrouw binnen en hoe ging ze eruit? Welke van de klachten waren vermijdbaar en welke verwijtbaar? Het is namelijk niet ondenkbaar dat een eventuele verslechtering van de gezondheid van iemand van die leeftijd, die broos en kwetsbaar is, niets met onze zorg te maken had. Maar wellicht heeft mevrouw op enkele punten gelijk, dat wil ik op voorhand ook niet uitsluiten. Onderzoek zal hier helderheid in geven. Maar van verwaarlozing is zeker geen sprake geweest. En bezuinigingen hebben er ook absoluut niets mee te maken, zoals mevrouw Scheurwater heeft gesuggereerd. Wij hebben bij Rivas genoeg handen aan het bed."

advertentie
advertentie