SKC Merwede sluit jubileumjaar in stijl af

1 juli 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Als toetje op een imposante waslijst aan activiteiten die het afgelopen jaar georganiseerd werden, heeft Merwede eind juni het 75-jarig jubileum passend afgesloten met een zeskamp en een drukbezochte reünie. De vereniging kan terugkijken op een bijzondere periode in haar bestaan en is hiermee klaar voor de toekomst.

's Ochtends begonnen alle jeugdleden in teams aan het zeskamp wat uitgezet was over de velden. Allemaal in hun eigen teamkleur streden ze onder andere in een kamelenrace, sponsbroeken en levend tafelvoetbal. De veertien teams voor het zeskamp voor de volwassenen maakten er zoals elk jaar natuurlijk weer een groot feest van, maar ook de reünie waarvoor zich maar liefst 250 mensen hadden opgegeven, vond tegelijkertijd plaats. In de toespraak van voorzitter Rick Landa werd een aantal leden in het (helaas spreekwoordelijke) zonnetje gezet en werden alle vrijwilligers die het jubileumjaar tot een succes gemaakt hebben bedankt.

Cheque

Ook werd bekendgemaakt door de jubileumcommissie dat na aftrek van alle kosten die gemaakt zijn om het jubileum te kunnen organiseren er nog een cheque van 12.500 euro aan het bestuur aangeboden wordt. Dit bedrag is bijeen gespaard door de leden, door giften en andere acties. Het afgelopen jaar zijn hier onder andere een rommelmarkt, een kennisquiz en zomeravondkorfbal voor georganiseerd. Ook werden sleutelhangers en ander lekkers verkocht.

Na afloop van het middagprogramma werd een buffet voorgeschoteld, waar het ophalen van oude herinneringen gewoon doorging. Meer dan tachtig mappen met foto's verslagen en oude clubbladen lagen verspreid over de tafels en ook de Merwede-tijdlijn werd veelvuldig bekeken en besproken. 

De feestavond vond aansluitend plaats en werd begeleid door een band die diverse meezingers en andere hits ten gehore bracht. Al met al een afsluiting van niet alleen een jubileumdag, maar een heel jaar die in het teken heeft gestaan van deze 75e verjaardag van Merwede.

Met een recordaantal leden, een recordaantal teams in de competitie, een breed korfbalaanbod en een groot vrijwilligersbestand is Merwede klaar voor de toekomst. Dit wordt nog eens geïllustreerd in een 1-minuut-video die op de website www.skcmerwede.nl te bekijken is. Foto's van de jubileumdag en alle andere activiteiten het afgelopen jaar zijn tevens online in te zien.

advertentie
advertentie