Asieldier In The Picture: 'Diesel'

7 juli 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Oh uhh hallo allemaal... Tja, ik ben een tikkeltje verlegen. En nu staat ineens de camera op mij gericht. Beetje eng wel... Maar Merlijn heeft beloofd mij hiermee te helpen en blijft achter me zitten om me wat dingetjes in te fluisteren. Merlijn heeft hier meer ervaring mee; zij mocht met haar mooie glimmende zwarte bontjasje ook een keer in Het Kompas staan. Ik moet van haar zeggen dat ze nog steeds wacht op dat leuke, gezellige, lieve baasje dat haar op komt halen. Bij deze dus."

,,En nu dan mijn verhaal. Ondanks de stoere naam waarmee ik in het asiel gedoopt ben, ben ik dus zogezegd niet echt een kloeke held. Geen Macho-kater. Geen karate-kat. Geen flamboyante ladykiller. Ze zeggen zelfs dat ik het sulletje van de Molendijk ben. Maar wel een hele erge lieve, zachtaardige sul dan. Ik heb vroeger een kleine beetje her en der rond gezworven, maar de mensen hier weten inmiddels dat ik écht geen straatkater ben. Ik hou van knus keutelen in huis, uit de kraan lebberen, op schoot een schoonheidsslaapje doen, beetje spelletjes doen, af en toe achter een balletje of muis aansjokken en meer van dat soort ontspannende bezigheden. Ik ben ongeveer 2 jaren jong, 'geholpen' -geen idee wat de mensen daarmee bedoelen maar goed-, ingeënt en gechipt. Ik ben geen moeilijke eter en hoef niet perse naar buiten want ik vermaak me dus ook prima in een behaaglijk huisje met gezellige mensjes. Nou, spannend, hoor. Nu afwachten maar."

,,Oh Merlijn zegt net dat er mensen met groene bussen geld komen ophalen voor het dierenasiel. Ook kan je deze week eenmalig € 1,50 schenken door 'DIEREN' te sms'en naar 1008. Van het ingezamelde geld krijgen we allemaal lekkere brokjes en kunnen ze nog meer katten laten 'helpen' bij de dierenarts. Ik hoop dat er veel centjes komen, want er zijn heel veel katjes hier die allemaal elke dag moeten eten. Nou, ik vond het erg aangenaam met jullie te kletsen en ik zeg dan maar 'Tot ziens bij Stichting Dierenasiel Sliedrecht."

Het dierenasiel is gelegen aan Molendijk 165 in Sliedrecht. Email: info@sds-eo.nl. Telefoon: 06 33133891 (dagelijks tussen 9:00 en 12:00). De website is: www.sds-eo.nl. Dierenambulance nodig? Bel dan De DierenSOS: 06-19590444.

advertentie
advertentie