Expositie olieverf

12 juli 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Adri Stam exposeert in de maanden juli tot en met september olieverfschilderijtjes in de Service Residentie Drechtstreek in Sliedrecht en in gebouw de Strevenaar in Streefkerk.

De in 1941 geboren Sliedrechter ontwikkelde al snel zijn liefde voor het water en later ook voor de Biesbosch. Na de lagere school maakte hij zijn eerste schilderijen op basis van waterverf. Later ging hij verder in Gorinchem op de Ambachtsschool afdeling schilderen. Hierna volgde Stam in de avonduren de opleiding voor Leerling, Gezel en Vakbekwaamheid schilderen. In deze periode ontstond zijn eerste werk in olieverf, gestimuleerd door neef Gerard Stam (kunstschilder) en zijn toenmalige leraar Ad de Keijzer.

Maar het liep iets anders dan gepland; Stam ging overdag werken als huisschilder voor onder andere monumentenzorg in Museum van Gijn en 's avonds naar Rotterdam voor de leraren opleiding. Zo kwam hij na vijftien jaar schilderen in de wis- en natuurkunde terecht. De liefde voor de Biesbosch bleef hem wel bij. Dus na het bereiken van de VUT-leeftijd pakte hij de draad weer op. Hij trok de Biesbosch weer in en dat leverde een grote hoeveelheid dia's en foto's op. Na de stimulans van vrouw en kinderen pakte hij zijn penselen op en het resultaat hangt nu in de SRD op A4-formaat. Dit omdat zijn atelier op de vliering is en hij dan net onder de nokbalk kon werken.

advertentie
advertentie