Overeenkomsten Het Plaatje getekend

22 juli 2013 om 00:00 Nieuws

SIEDRECHT - Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden (ROM-D) heeft op 18 juli, bij de notaris, diverse overeenkomsten ondertekend met betrekking tot de grond bekend als het Plaatje. Er is een overeenkomst met ABB Bouwgroep in Sliedrecht gesloten voor de aankoop van de grond. Aansluitend is met de toekomstige afnemers een koopovereenkomst gesloten voor de grond.

Samenwerkingsovereenkomst

Eerder deze week, op maandag 15 juli, ondertekenden A.A.M. Brok, voorzitter Drechtstedenbestuur, A.P.J. van Hemmen, burgemeester gemeente Sliedrecht en P.A.R.J. Vismans, directeur van de ROM-D een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van het Plaatje in Sliedrecht. De Regio Drechtsteden en de gemeente Sliedrecht hebben de ontwikkeling van het terrein overgedragen aan de ROM-D. Deze overeenkomst is daarvan de formele afwikkeling.

Werkzaamheden

De eerste werkzaamheden starten naar verwachting dit najaar. De ROM-D maakt het terrein bouwrijp. Er wordt een nieuwe kademuur geplaatst, het terrein wordt opgehoogd, de haven wordt uitgebaggerd en er wordt een nieuwe toegangsweg aangelegd. De ROM-D levert naar verwachting begin 2015 de bouwrijpe grond aan de bedrijven Scheepswerf Boer, BinnenVaart OntwikkelingsCentrum en het Zuid-Afrikaanse Cape Global International Developments (PTY) LTD, die vervolgens het terrein gaan bebouwen en in gebruik nemen.

Lange voorgeschiedenis

Het Plaatje met de haven aan de Beneden Merwede was lange tijd in gebruik als opslagterrein en -haven van baggermaterieel van Adriaan Volker Baggermaatschappij. De laatste jaren werd het terrein door diverse bedrijven gebruikt als opslagterrein. Door de toenemende behoefte aan natte bedrijventerreinen hebben de Drechtsteden in het belang van de maritieme bedrijvigheid er voor gekozen het Plaatje te ontwikkelen tot een maritiem cluster.

Belangrijk voor regionale economie

Het Plaatje is een belangrijk project voor de regionale economie en het behouden en creëren van werkgelegenheid in de maritieme bedrijfstakken. Wethouder J.P.Tanis, regionaal portefeuillehouder topsectorenbeleid Logisitiek en Maritiem is erg blij met de deze stappen dichter bij de uitvoering. "Met het tekenen van de overeenkomsten is de volgende fase ingeluid", aldus de wethouder.

advertentie
advertentie