'Wij willen een bootjeshelling'

30 juli 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Wethouder Johan Lavooi heeft tot 1 oktober de tijd onderzoek te doen naar de realisatie van een bootjeshelling in Sliedrecht. De gemeenteraad heeft hem nog vóór het zomerreces deze opdracht gegeven. De motie, ingediend door SGP-ChristenUnie, werd door alle fracties unaniem gesteund.

,,Er is in Sliedrecht geen mogelijkheid een bootje te water te laten, dan wel eruit te halen. Een groot deel van de Sliedrechtse watersporters, met name de jongeren, hebben hier wel behoefte aan", stelt SGP-CU-raadslid Leen Huijser, indiener van de motie.

De voorkeurslocatie die als eerste onderzocht wordt is de Schaarhaven (Baanhoek 200/202) op de grens van Sliedrecht-Papendrecht. ,,Een prachtplek", vindt Huijser. ,,De gemeente zal dan waarschijnlijk met Papendrecht in gesprek moeten gaan, maar dat kan juist mogelijkheden bieden. Samenwerken kan het project financieel aantrekkelijker maken."

Of een bootjeshelling op die plek technisch haalbaar is, weet Huijser niet. ,,Het is aan het college dit nu eens goed uit te zoeken. En mocht het hier om welke reden dan ook niet lukken, dan moet de wethouder maar met een andere locatie komen. De voltallige Sliedrechtse raad heeft heel duidelijk een punt gemaakt: wij willen een bootjeshelling."

Lees meer in de papieren editie van Het Kompas.

Fotobijschrift:

De locatie die onderzocht wordt voor een bootjeshelling is de Schaarhaven op de grens van Sliedrecht-Papendrecht. ,,Een prachtplek", vindt raadslid Leen Huijser.

advertentie
advertentie