ASz erkend voor opleiding tot kinderarts

30 juli 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / DORDRECHT - Bloemen en felicitaties waren er vanochtend voor kinderarts Theo Sas (links op de foto), van ziekenhuisdirecteur Pier Eringa. Het heuglijke feit was: het Albert Schweitzer ziekenhuis is deze week officieel door de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten erkend als opleidingsziekenhuis voor het specialisme kindergeneeskunde.

Concreet betekent dit: toekomstige kinderartsen die studeren aan het Erasmus MC, kunnen voortaan een praktijkdeel van anderhalf jaar van hun opleiding doorlopen in het Albert Schweitzer ziekenhuis. In april 2014 gaat de eerste 'arts-assistent in opleiding tot kinderarts' in Dordrecht aan de slag, spoedig gevolgd door een tweede. Kinderarts Theo Sas is hun opleider. Hij heeft de afgelopen jaren voortvarend gebouwd aan het voldoen aan de strenge eisen.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft hiermee zijn achttiende specialistenopleiding binnengehaald. Sinds 2011 draagt het Albert Schweitzer ziekenhuis het predikaat van STZ-ziekenhuis, een 'topklinisch opleidingsziekenhuis'. Opleidingsziekenhuizen staan bekend als vernieuwend en hebben een grote aantrekkingskracht op jong talent.

Foto: Frederike Roozen-Slieker

advertentie
advertentie