SKC Merwede barst van ambitie

8 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse korfbalvereniging SKC Merwede heeft de doelstellingen voor het komende seizoen gesteld. Deze zijn op z'n minst ambitieus te noemen voor de groeiende korfbalvereniging.

Op sportief niveau moet er met het vlaggenschip maar eens promotie gerealiseerd worden naar de eerste klasse, is de stelling. Ook van de jeugd worden aansprekende resultaten verwacht. Alle jeugdteams spelen op het eersteklasseniveau, de ambitie is nu om het stapje naar het hoogste niveau te maken.

Een belangrijk aspect binnen de begeleiding van jeugd zijn de trainers en coaches die op het veld het werk doen. De trainingsstaf is het komende jaar bij de selectie ploegen sterker ingevuld dan ooit te voren.

Bij de senioren heeft Enno Verhoef zijn verblijf als hoofdcoach bij Merwede verlengd. Zijn verblijf is belangrijk voor de continuïteit bij de vereniging. Een trainer die nadrukkelijk naar de aankomende jeugd kijkt en daarmee dus naar de toekomst.

Jeugdselecties worden structureel door ervaren trainers begeleid die zelf korfbalervaring op een hoog korfbalniveau hebben. De jeugd is in goede handen bij het huidige trainerskorps, weet Kees Cleton, voorzitter van jeugdafdeling te vertellen. ,,Er zal de komende tijd aandacht aan opleiding van trainers besteed worden. Zo start in september een trainerscursus voor beginnende trainers. We willen de jeugd trainers opleiden om in de toekomst Merwede structureel naar een hoog niveau te brengen. Hierin zijn niet alleen de selecties van belang maar ook de onderliggende teams. In de breedte moet de club sterk worden zodat op langere termijn een hoog sportniveau gewaarborgd blijft."

De club werkt aan de hand van een jeugdbeleidsplan dat door een breed technisch kader binnen de club is opgesteld. Veel mensen zijn de laatste jaren geënthousiasmeerd om mee te gaan doen in het trainen, coachen van ploegen of op andere gebieden ondersteuning te leveren bij de jeugd.

,,Merwede kan vertrouwen op een grote groep vrijwilligers die vele uurtjes doorbrengen op de korfbalvelden en in de sportzalen. We zien veel ouders van nieuwe kinderen die lid worden ook betrokken raken bij de club en hun steentje bijdragen. Bij ons is het niet zo dat de kinderen op zaterdagmorgen voor de wedstrijd gedumpt worden en daarna weer opgehaald worden. Nee, ouders komen graag kijken, een kop koffie doen in het clubhuis en willen weten wat er speelt bij de club."

Met 450 leden is Merwede inmiddels een van de grootste korfbalclubs in de regio. De groei zal aanhouden en binnen enkele jaren zal de club lidnummer 500 moeten verwelkomen is de ambitie.

,,Merwede is ook bekend om de activiteiten naast het sporten, een pinksterkamp, een slotdag en filmavonden zijn er een paar die de club tot een echte vereniging maken waar mensen en kinderen een geweldige tijd hebben. Gebaseerd op de groei, de goede invulling van technisch kader, de vele vrijwilligers en de resultaten van de laatste jaren gaat merwede een gezonde toekomst tegemoet met een eindeloze ambitie", aldus Cleton.

Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de club, eind augustus trainen alle teams weer op de Thorbeckevelden. Informatie om een aantal keren gratis mee te trainen is te verkrijgen via jeugdcommissie@skcmerwede.nl

Het oefenprogramma en wedstrijdprogramma voor het komende seizoen zijn te vinden op www.skcmerwede.nl.

advertentie
advertentie