Festivalternatieve The ARE

13 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - The ARE is het alternatieve uur op de vrijdagavond van MerweRadio. Bij afwezigheid van vaste presentator Arie van Willigen neemt side-kick José Kraayeveld het programma de komende weken waar en hij doet dit op zijn eigenwijze eigen wijze. Wellicht nog aangevuld met het uur van The AfterShock. In ieder geval wordt er twee weken stilgestaan bij festivals die de muziekgeschiedenis wereldwijd én voor Nederland in het bijzonder hebben veranderd.

Exact 44 jaar geleden vond in het Amerikaanse Bethel het welbekende Woodstock Festival plaats waar vele bands optraden voor zo'n 400.000 bezoekers. Een jaar later in 1970 kwam hier een Nederlandse tegenhanger van in Kralingen, het zgn. Holland Pop Festival. Hier kwamen zo'n 120.000 bezoekers op af.

De muzikale keuze op beide avonden is in handen van een nog mysterieuze gast, die tevens de techniek voor zijn rekening zal nemen. Tevens zal er een ervaringsdeskundige, die destijds in Rotterdam er bij was, aanwezig zijn en persoonlijke belevenissen vertellen. Benieuwd wie dit zijn? Log dan in via merwertv.nl en kijk live mee in de studio.

The ARE is elke vrijdagavond te beluisteren tussen 19.00 en 20.00 uur op MerweRadio. Het is tevens het geluid achter de kabelkrant van MerweRTV.

advertentie
advertentie