Afbeelding

Werkbezoek minister Ploumen aan werf IHC Merwede

23 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) brengt maandag 26 augustus een werkbezoek aan de werf van scheepsbouwer IHC Merwede in Krimpen a/d IJssel . Om 12.00 uur wordt de minister ontvangen door CEO Goof Hamers gevolgd door een rondleiding over de werf. Om 13.15 uur spreekt de minister verder met CEO Hamers en zijn staf, onder meer over maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.

Begin augustus maakte IHC Merwede de grootste order ooit bekend: 6 pijpenleggers voor werkzaamheden voor het Braziliaanse Petrobras t.w.v. ruim één miljard euro. Deze order betekent voor circa 4000 manjaren aan werk. IHC Merwede heeft de order te danken aan een bewezen trackrecord van hoogwaardige en betrouwbare productie, geholpen door economische diplomatie en exportkredietverzekering van de Nederlandse overheid (Atradius DSB).

IHC Merwede maakte in november 2012 deel uit een handelsmissie met minister Ploumen naar Brazilië. Het was met 157 Nederlandse bedrijven de grootste Nederlandse handelsmissie ooit en heeft bijgedragen aan de uitstekende handelsrelaties tussen Nederland en Brazilië. Van 7 tot 10 oktober gaat minister Ploumen wederom met een handelsmissie naar Brazilië. Ook daaraan neemt IHC Merwede deel.

advertentie
advertentie