Tiener overleden aan drugs

27 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een 16-jarige meisje uit Sliedrecht is zondagavond overleden aan drugs. De politie kan nog niet bevestigen of vervuilde xtc-pillen de doodsoorzaak zijn geweest. Maandag is sectie op haar lichaam verricht, maar de politie zegt dat het nog weken kan duren eer het onderzoek is afgerond en de resultaten naar buiten gebracht kunnen worden.

Het meisje zou met haar vriend thuis een pilletje geslikt hebben. Ze werd onwel en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar ze overleed. Een familielid benadrukt dat het niet gaat om het gevaarlijke roze pilletje met het gespiegelde vraagteken, dat deze week veel in de media was, maar een ander 'verkeerd' pilletje.

Afgelopen vrijdag waarschuwde het Trimbos-instituut voor dit roze pilletje, dat momenteel verkocht wordt als xtc. Hierin zit een hoge dosering van de gevaarlijke stof PMMA. Uren na het innemen van de pil kunnen ernstige lichamelijke klachten optreden zoals een verhoogde hartslag en extreem hoge lichaamstemperatuur. Dat kan dodelijk zijn. In de afgelopen jaren zijn zowel in Nederland als in het buitenland mensen overleden na het nemen van drugs met PMMA erin. In juni overleed nog een 21-jarige man in Den Bosch na het gebruik van xtc met PMMA.

Het Sliedrechtse meisje behaalde in juni haar diploma Theoretische Leerweg op de Christelijke scholengemeenschap De Lage Waard in Papendrecht. Haar klasgenoten en docenten zijn inmiddels op de hoogte gesteld. De school heeft alle mede-leerlingen van Naomi uitgenodigd voor de uitvaart vrijdag.

De tiener was keepster bij de A1 van v.v. Sliedrecht. Ook haar vader is actief bij de voetbalclub. John de Wolf, trainer van de hoofdmacht, toonde zijn medeleven op twitter: ,,De vv Sliedrecht leeft mee met onze keeperstrainer. Wat een immens verdriet. Heel veel sterkte. In gedachten bij de familie.” Burgemeester Bram van Hemmen twitterde: ,,Wat een verdriet, je kind verliezen! Mijn medeleven gaat uit naar haar ouders, familie en vrienden.”

advertentie
advertentie