Drechtraad

30 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - De eerste vergadering van de Drechtraad na het zomerreces is op dinsdag 3 september in zaal Ketel 2 van het Energiehuis aan de Noordendijk in Dordrecht.

In de middag vanaf 15.30 uur, zijn raads- en collegeleden in de gelegenheid aan een aantal werkexcursies binnen de Drechtsteden deel te nemen. Zij kunnen kiezen uit een bezoek aan 't Plaatje in Sliedrecht, een rondleiding door de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht, een uitleg over de Gemeentebelastingen Drechtsteden of een rondleiding door het Energiehuis in Dordrecht

Vanaf 19.30 uur vindt een aantal carrouselvergaderingen plaats. In de carrousel Fysiek wordt het zogenaamde speerpuntenboekje gepresenteerd met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. De carrousel wordt gehouden in het Regiokantoor aan de Noordendijk 250 in Dordrecht.

Vier jaar geleden heeft de Werkgevers Drechtsteden een speerpuntenboekje opgesteld ten behoeve van de gemeenteraadsverkiezingen dat door politiek en gemeentelijke overheden kon worden gebruikt als leidraad om hun toekomstige plannen op te baseren. Ook dit jaar heeft de Werkgevers Drechtsteden een speerpuntenboekje opgesteld om wederom de politiek en het openbaar bestuur uit te nodigen om gezamenlijk op te blijven te trekken teneinde in deze economisch onzekere tijden onze regio die kansen te kunnen bieden die nodig zijn om onze economie te versterken. Daadkrachtige maatregelen en consistent beleid dat bedrijven mogelijk maakt te ondernemen en te groeien. Met maatregelen die moeten leiden tot instandhouding en zo mogelijk meer werkgelegenheid.

De transitie en transformatie zorg voor jeugdigen wordt in Zuid-Holland Zuid verband voorbereid, daarnaast worden op onderdelen ook voorbereidingen getroffen op Drechtsteden niveau (in het verlengde van de ontwikkelingen in Zuid-Holland Zuid). De 17 gemeenteraden in Zuid-Holland Zuid moeten eind dit jaar het concept-beleidsplan en de concept-verordening vaststellen, zodat de voorbereidingen van de inkoop kunnen worden gestart en de gemeenten deze omvangrijke en complexe taak waarvoor zij verantwoordelijk worden per 1 januari 2015 kunnen uitvoeren.

Deze carrousel is bedoeld voor meningvorming en discussie en wordt vanaf 19.30 uur gehouden in zaal Ketel 2 in het Energiehuis aan de Noordendijk in Dordrecht.

De openbare vergadering van de Drechtraad begint om 21.45 uur uur en duurt tot circa 22.15 uur. De agenda vindt u op de website van de Drechtraad.

advertentie
advertentie