De 'Dark Horses' van de Topdivisie: Sliedrecht Sport

30 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport heren 1 bereidt zich in alle rust voor op het komende seizoen in de leukste, maar tegenwoordig ook onzekere Topdivisie. Het rommelt aan alle kanten om ons heen, wie gaat er naar de eredivisie? Komen er vervangers in de Topdivisie voor terug? Vallen er nog meer teams om? Allemaal zaken waar wij als team geen invloed op hebben, dus ook geen energie in steken. Sliedrecht Sport had in mei 2013 haar selectie voor het komende seizoen al rond. Jong, gretig, ambitieus en klaar om te vlammen! Benieuwd wie er de blauwwitte kleuren gaan verdedigen en wanneer je de mannen voor het eerst in actie kunt zien?

Laten we beginnen met het voorstellen van de nieuwe technische staf. Een nieuwe, maar zeker geen onbekende, staf. Tim Oskam heeft het hoofdtrainerschap overgenomen van Arie van Wolferen. Tim opereerde vorige seizoenen al als assistent, heeft de kleuren van Sliedrecht Sport als speler vele jaren mogen verdedigen en heeft zijn sporen verdiend in het nationale Topvolleybal als een van de beste, gretige en excentrieke spelverdelers. Tim is relatief jong en onervaren als coach, maar dit sluit naadloos aan op de rest van het team, een ware Dark Horse, onbekend maar kan verrassend uit de hoek komen.

Hij wordt dit jaar geassisteerd door Gert-Jan Toonen. Gert-Jan kennen we allemaal als de speler die vorig seizoen afscheid nam in het shirt van heren 1. Hij neemt direct de polo ter hand en zal Tim bijstaan in alle facetten van trainen en coachen. Gert-Jan, een jonge en onervaren trainer, ambitieus en zich makkelijk aanpassend aan alle situaties die gaan ontstaan in deze spannende spelersgroep.

Niet alles is onervaren in de technische staf. Floormanager Eric van Heteren heeft zijn jubileumjaar (10 trouwe dienstjaren) net achter de rug, maar is nog lang niet van plan om te stoppen. Met zijn 45 jaar de oudste, maar daarmee lang niet altijd de wijste, van de technische staf is hij ook een van de populairste mannen van het team.

Verder zijn er een aantal nieuwe namen in de selectie. We beginnen van groot naar klein, want lengte hebben we dit jaar zeker. Marco Snijders, 2.04 m, komt over van Spivo uit Spijkenisse. Uit de volleybalschool van Peter van den Berg heeft Marco de fijne kneepjes van het volleybalvak geleerd. Hij trainde het hele seizoen al mee met Sliedrecht Sport heren 1 en maakt nu definitief de overstap naar de hoofdmacht van Sliedrecht. Marco is een goedlachse en enthousiaste middenman die dit seizoen vol voor zijn ontwikkeling gaat. Hij weet absoluut nog niet waar zijn top ligt en is daarmee met recht een: Dark Horse.

Overgekomen van Scylla uit Wageningen is Ian de Bus, 2.03 meter en ook een middenspeler. Ian, droogkloot, student en talent in één, komt vier keer in de week van Wageningen naar Sliedrecht gereden om daar te werken met, in zijn ogen, de leukste en beste spelersgroep van de Topdivisie, waarvoor hulde. Af en toe wat wereldvreemd, maar o zo betrokken in al het reilen en zeilen van zijn team. Een aanwinst in vele opzichten, of hij alles met klinkende munt gaat terugbetalen is afwachten, het vertrouwen is er.

Ook zijn broer, de diagonaal Colin de Bus, komt over naar heren 1. Speelde afgelopen seizoen in heren 3 en heren 2, maakte grote stappen in zijn ontwikkeling door bikkelhard en vol overgave te trainen, waar hij maar kon. Zomerstages bij Maaseik, jeugd oranje, niks is hem te gek. Ook Colin komt van ver, uit Aagtenkerke, maar wordt 4 keer in de week gebracht door zijn vader. Colin is namelijk nog maar 17 en daarmee de jongste uit onze selectie. Talentvol, dat zeker, maar ook Colin zal in zijn jeugdige onbevangenheid en onwetendheid worden gewogen dit jaar. Ontwikkelen, stap voor stap! O ja, hij is 2.01 meter lang.

Wat minder jeugdig en onervaren is Albert Stek, 1.94 m, overgekomen van NVC uit Nieuwegein. Albert acteert al een aantal jaren op Topdivisie niveau, waar hij wellicht maar had willen spelen, maar door blessure(s) vaak aan de kant gehouden werd. Albert is inmiddels fit, springt bijna over het net en wil er dit seizoen echt vol voor gaan. Een aanwinst op de passer/loper positie waar Gerard Baan en Roy Kroon een geduchte concurrent te verwerken krijgen.

Tot slot, Niels Vermeulen, 18 jaar, 1.94m en net als zijn (nu nog) wat bekendere broer Lucas is hij spelverdeler. Dit is dan ook gelijk de enige vergelijking die we met zijn broer gaan maken, want vanaf nu is Niels alleen nog maar Niels, Nelis, Nilis, Toad of Nymfo en zeker geen "broertje van". Niels is een tikkie eigenwijs, wat op zich niet verkeerd is al spelverdeler, sterk, handig en aartslui. Heeft in Tim een goede leermeester en zal ongetwijfeld grote stappen gaan maken als talent in dit team vol met dark horses.

Tot zover de nieuwkomers. Zij worden natuurlijk ondersteunt door wat gearriveerde spelers, maar ook deze hebben zo hun verhaal.

Zo hebben we de concurrent van Niels, Daniel van Helden. Spelverdeler, voor het tweede jaar pas bij Sliedrecht Sport en ook nog vol in ontwikkeling. Daniel heeft de pech tegenwoordig verkering te hebben met een Sliedrechtse, waardoor zijn langere verblijf in het baggerdorp wel gewaarborgd is.

Michael van Leeuwe, inmiddels niet meer weg te denken uit de middenas van Heren 1. Sinds een paar weken verhuisd naar Sliedrecht, waar hij een prachtig huis heeft "gemaakt" met zijn Samantha. Mighty mike speelt alweer voor het 6e seizoen op rij in het eerste en zal wellicht tegen zijn in, een leermeester worden voor Ian en Marco. Stabiliteit is hierbij gevraagd.

Mark Kleiweg, kind van de club, de op één na oudste, maar toch een soort van laatbloeier. Het wordt namelijk pas Mark zijn 3e jaar in heren 1, maar het voelt alsof hij hier al jaren thuis hoort. Mark zal een stabiel seizoen willen draaien, waar hij één van de pijlers moet worden waarop de dark horses moeten kunnen rennen. Maar als Mark echt stabiel wordt, is Mark misschien zelf wel de dark horse van de Topdivisie….

Roy Kroon, de oudste met zijn 27 lentes en met zijn 10 seizoenen in de hoofdmacht veruit de meest ervaren speler uit dit team. Is inmiddels zo verweven met club, stichting, team en nog veel meer Sliedrecht Sport gerelateerde onderdelen dat hij dit jaar ook de "manager" en aanvoerder van het team is. Roy zal zich moeten gaan aanpassen aan de jonge gretigheid en daar steeds proberen een modus in te vinden om het geheel de goede kant op te sturen. Hij wordt een kapitein op een schip wat ongetwijfeld vaak een andere kant op zal gaan als waar het eigenlijk naar toe moet. Aan hem de taak om toch in de haven te komen waar men heen wil…

Gerard Baan, recordhouder van Nederlandse titels in de jeugd, zal het als senior ook moeten gaan bewijzen. Nog steeds talent, maar ook Gerard komt met reuzensprongen richting het team met gearriveerde spelers. Voor Gerard zal het allemaal wat minder vrijblijvend gaan worden en wordt er steeds meer van hem verwacht. Maar dat Gerard een van de grootste talenten is die Sliedrecht Sport ooit heeft gebaard, moge duidelijk zijn. Gerard, met zijn uiterlijk alleen al een dark horse, kan ook wel eens een van de verrassingen van 2013/2014 worden. Oja, haal je rijbewijs een keer.

Tot slot onze nieuwe vaste sluitpost Koen Kamsteeg. Eigenlijk nieuw, maar toch ook weer niet. Nam halverwege vorig seizoen al het stokje in het "andere" shirt over van de onfortuinlijke Frank Vlot en deed dit met verve. Goed genoeg om een vast plaatsje in het achterveld te veroveren in de nieuwe selectie van Tim en Gert-Jan. Koen is geen onbekende voor heren 1, Koen was namelijk onderdeel van het kampioensteam in 2005/2006 en jaar daarna moest hij de selectie van Ad Slieker helaas verlaten met een hernia. Maar hij is terug en hoe! Met een schat aan "divisie" ervaring in zijn rugtas, opgedaan in het tweede herenteam zal hij zijn stabiele steentje bijdragen aan het geheel.

Nieuwsgierig geworden?

Heren 1 is de oefencampagne reeds gestart en heeft er al 2 weken van training op zitten.

Op zaterdag 31 augustus speelt men een toernooi in het altijd gezellige Meijel.

In dit volleybalbolwerk zal men spelen volgens het volgende schema:

13:00 Heren 1 - Flamingo's

14:15 Heren 1 - Side-out

15:15 Heren 1 - Peelpush 1

16:15 Heren 1 - Citybril Krimpen

De week daarop zal het jaarlijkse KroonVisser Toptoernooi plaatsvinden in onze eigen sporthal de Stoep. Maar liefst 15 teams uit de Eredivisie, Topdivisie, 1e divisie en de Belgische competitie strijden de gehele dag in Sliedrecht met elkaar. Vanaf 14.00 strijden de teams op 3 verschillende velden tot een uur of 21.00 en zij zijn te bewonderen, de gehele dag, gratis en voor niks!

Hieronder het schema:

14:00 HAN - VoCASA Fixit Kalmthout - Cito Capelle VCN - Sl. Sport 2

15:00 Kalmthout - VoCASA Sl Sport 2 - Particolare Capelle - Triade VCT

16:00 Sl. Sport 1 - HAN Cito - NEXT VOLLEY Particolare - Alterno

16:50 Next Volley - Gemini Taurus - VoCASA Triade - Sl Sport 2

17:40 Kalmthout - Taurus Inter Rijswijk - Rivo Rijssen Capelle - Particolare

18:30 Alterno - Next Volley Sl. Sport 1 - Cito Triade - HAN

19:20 Gemini - Sl. Sport 1 Taurus - Rivo Rijssen Alterno - Rijswijk

20:10 Sl. Sport 1 - Rivo Gemini - Rijswijk

Op 14 september vind weer de jaarlijkse verenigingsdag plaats. Om 17.30 zal hier gestreden worden tegen Team Haaglanden, het oude Visade Voorburg.

Daarna mogen wel al! 21 september staat in principe gepland voor TAURUS. Of deze wedstrijd doorgaat wordt nog spannend. Taurus maakt nog kans om naar de eredivisie te promoveren.

advertentie
advertentie