Sliedrecht Sport uitstekend op KroonVisserCup

Nieuws

SLIEDRECHT - Op een fantastisch bezette derde editie van de KroonVisserCup in Sporthal de Stoep heeft Heren 1 van Sliedrecht Sport zich voor het eerst voor eigen publiek in de kijker gespeeld. Met bij vlagen prima verzorgd spel, veel passie en strijd maar bovenal veel plezier werd er tegen drie Topdivisie teams gespeeld en gewonnen, maar bleef de stunt tegen het nieuwe eredivisieteam van Rivo helaas uit.

Na pas de derde trainingsweek moet er toch al zichtbaar wat vaste patronen in het spel gaan komen van Heren 1. Over twee weken staat immers de eerste competitiewedstrijd al voor de deur. Aanstaande zaterdag, op de altijd gezellig verenigingsdag, speelt Heren 1 de laatste testcase: 17.30 uur in de Stoep tegen het oude Visade Voorburg.

Sliedrecht Sport begon het toernooi tegen HAN Volleybal, het talentteam onder leiding van Ron Zwerver en Niels Plinck. Grote jongens met veel trainingsuren in de benen. De jongens, die ooit onze nationale trots moeten gaan vormen, zijn zeker getalenteerd en kwamen dan ook goed voor de dag. Met een verwoestende service (nu nog vaker fout dan goed) legde ze veel druk op de Sliedrechtse passers. Deze bleven echter fier overeind. Niels Vermeulen en Colin de Bus bleken een ware plaag voor het talentteam. De wedstrijd werd met 2-0 gewonnen.

De tweede wedstrijd stond gepland tegen Cito, ook een nieuwkomer in de Topdivisie, maar zeker geen onbekende ploeg. Cito speelt al jaren op eerste divisie niveau en blijft altijd een lastig te bespelen tegenstander. Met toppers al Pieter Glerum en Dirk Peek in het team, kan het zomaar de goede kant opvallen bij de Zeistenaren. Met een langzaam warm wordende tandem Daniel-Gerard en een verwoestende Mark Kleiweg was Sliedrecht echter een maatje te groot. Wederom een 2-0 overwinning en inmiddels had iedereen speelminuten gemaakt.

Direct daarna stonden de Sliedrechters tegen een oude bekende: Gemini uit Hilversum. Het team dat dit jaar getraind gaat worden door Erik Zietse, de assistent van Appie Krijnsen, is inmiddels een bekend gezicht in de Topdivisie. Men wil dit jaar voor het linkerrijtje gaan, aldus Erik. Met een scherpe Koen in het achterveld en een ontketende Ian de Bus door het midden werd Gemini kort en klein geslagen in de eerste set. Langzaamaan werden de verdediging en de aanval steeds vaster. Afspraken werden goed nagekomen en door een goede onderlinge communicatie was het makkelijk volleyballen. Even leek Gemini de tweede set naar zich toe te trekken, maar vanaf 20-20 trok Sliedrecht Sport onder leiding van Roy en Marco toch de 2-0 overwinning naar zich toe.

De derde wedstrijd bleek een mooie opwarmer voor de echte test van de dag: Rivo uit Rijssen. De kampioen van de Topdivsie vorig jaar en kersverse eredivisionist. De jonge honden van Tim Oskam hadden in het begin nog wat ontzag voor deze toppers en keken binnen no-time tegen een 8-1 achterstand aan. Beetje bij beetje werd de achterstand ingelopen door een prima verdeling tussen midden en achter. Uiteindelijk werd het 22-22 maar de druk vanaf de achterlijn op de passlinie van Sliedrecht Sport werd te groot. Rivo maakte de set uit met 26-24. Het eerste setverlies van de dag was daar. In de tweede set bleef Rivo gas geven. Sporadisch kwam Sliedrecht Sport er nog doorheen, maar de druk was te groot en de pijp was leeg. Sliedrecht Sport verloor haar vierde wedstrijd van de dag helaas met 0-2.

Toch kunnen de volleyballers terugkijken op een prima toernooi, waarbij er werd gewonnen van drie concurrenten voor komend seizoen. Sliedrecht Sport heeft weer stappen gemaakt en lijkt een solide Topdivisie team te gaan worden.

advertentie