Sliedrecht komt goed uit startblokken

Nieuws

KINDERDIJK – Middels een klinkende 4-1 zege op De Zwerver heeft Sliedrecht zich al op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen aan kop genesteld van de stand in de eerste klasse C. Het team van coach John de Wolf domineerde in de ooit-zo-gevreesde derby op De Schans in Kinderdijk

Met gegroeid zelfvertrouwen bereidt de selectie zich deze week voor op de seizoensouverture op sportpark De Lockhorst, waar Pelikaan zaterdag de eerste tegenstander is. Afgelopen dinsdag onderwierp de technische staf de groep aan een nieuwe testcase middels een oefenduel bij hoofdklasser ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht. Ondanks de 3-2 nederlaag was Sliedrecht bij vlagen gelijkwaardig aan de gastheer van sportpark Schiltman en kreeg de nieuwe aanwinst David Pieters zijn eerste speelminuten na een vervelende blessure.

,,Het is duidelijk, dat wij in de breedte zijn gegroeid en dat Sliedrecht met mannen als Rob Kanters (ex-VVGZ) en Sander Vink (ex-Stedoco) aan stabiliteit heeft gewonnen. Het zijn twee ervaren spelers, die zich normaliter niet snel gek laten maken en ook in de bekerwedstrijden tegen goede tegenstanders als de eerste klassers Kocatepe en Alexandria’66 (beide 2-1 winst, red.) kon je zien, dat zij hun mannetje staan."

Met de komst van eerder genoemd duo is ook voor verdediger Desley de Wolf een nieuwe rol weggelegd. Hij schoof in de wedstrijd tegen De Zwerver regelmatig door naar het middenveld en leverde daarmee een prima ondersteuning aan de aanvallende impulsen van zijn team. ,,Desley heeft zoveel extra energie, dat hij zich in een puur defensieve rol in een soort van dwangbuis voelt. In een wisselwerking met Sander Vink en met de steun van Rob Kanters in de rug heeft hij de gelegenheid regelmatig in te schuiven en ik heb genoten van zijn aandeel in de wedstrijd. Hij was overal te vinden en met een beetje mazzel had hij nog kunnen scoren ook."

De Wolf constateerde, dat Sliedrecht domineerde vanaf het eerste fluitsignaal in Kinderdijk: ,,De vroege treffer van Luciano was een welkom steuntje in de rug en het enige verwijt dat je de ploeg kon maken is, dat er niet sneller afstand genomen werd qua score. De 1-1 vlak na rust werd gelukkig prima verwerkt en uiteindelijk was er geen vuiltje aan de lucht en was het bij vlagen genieten geblazen."

Sliedrecht krijgt komende zaterdag voor het eerst de gelegenheid de fraaie serie resultaten in thuiswedstrijden (het vorig seizoen werd er niet verloren op De Lockhorst) verder uit te bouwen. In hoeverre de verrassende runner-up van vorig jaar, Pelikaan uit Zwijndrecht, daaraan mee wil werken valt te bezien. Aanvang: 14.30 uur.

advertentie