'Nat, maar niet minder druk en gezellig'

14 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na drie stralende edities zat het dit jaar een keer niet mee met het weer. Het werd een vrij natte Late Summer Fair 2013, al waren er ook droge momenten en in de ochtend zelfs even een waterig zonnetje. ,,Je kan niet elk jaar geluk hebben", klonk Leon Boer, een van de organisatoren, berustend. ,,En ik moet zeggen dat het bezoekersaantal er volgens mij nauwelijks onder geleden heeft. Ook alle kraamhouders zijn net zo enthousiast als anders."

Alleen bij de VVD-kraam was het even schrikken, toen door een windvlaag de hele kraam de lucht in vloog. Gelukkig vonden de lokale liberalen al snel onderdak bij de kraam van Ames aan de overkant. De collega's van de PvdA-fractie zagen zelfs voordelen aan het regenachtige weer. ,,De mensen komen even schuilen onder je kraam en dus is een praatje gauw gemaakt", zei burgerraadslid Anton van Rees. Ook bij PRO Sliedrecht zaten de partijleden niet om een praatje verlegen. ,,Al gaan ze wel het meest over het weer", lachte raadslid Timo Pauw. ,,En de voetbalkooi, dat leeft ook bij de Sliedrechter."

De muzikale acts op de twee podia hadden wellicht het meest last van de regen. Crescendo had besloten het buitenpodium maar helemaal op te heffen en bood een afgeslankt programma in het gebouw van de muziekvereniging. Daar maakten veel schuilende bezoekers dankbaar gebruik van. Voor het podium bij Waerthove stonden wel wat minder toeschouwers dan andere jaren, maar de diverse lokale artiesten zongen dapper door. Rond het middaguur trok Wilhelmus met de twee korpsen door Kerkbuurt-West richting het podium wat voor veel leven in de brouwerij zorgde.

Ondertussen vonden alle warme happen gretig aftrek. Bij het terrasje voor de Grote Kerk, waar het vorig jaar dringen was, bleef het veelal leeg. Soms was het dweilen met de kraan open voor de serveersters (foto 2). Binnen in de kerk was het daarentegen goed toeven voor de mensen. Ze konden er naar orgelmuziek luisteren en schilderijen van Linette Trapman bekijken.

Al met al overheerste de tevredenheid bij de organisatie. ,,Het was weer een topdag!"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie