Open Dag vernieuwd uitvaartcentrum De Drechtstreek

17 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Maandenlang is er hard gewerkt. Het uitvaartcentrum De Drechtstreek aan de Jan Steenstraat in Sliedrecht heeft in die periode een grondige metamorfose ondergaan. De gehele voorgevel en de entree zijn gemoderniseerd en hebben een eigentijdse uitstraling gekregen. De condoleanceruimtes en de zaal voor afscheidsdiensten zijn ruimer opgezet en zijn voorzien van een nieuw, passend interieur. Ook de kantoorruimtes van de uitvaartonderneming zijn vergroot en gemoderniseerd. Tijdens de verbouwing is het hele pand voorzien van een nieuw klimaatbeheersingssysteem.

,,Alles bij elkaar is het een intensieve periode geweest, maar het resultaat mag er zijn,” vertelt Bert Nederveen. ,,Het uitvaartcentrum sluit helemaal aan bij de wensen en verwachtingen die de mensen nu hebben. We betrokken dit pand ruim 18 jaar geleden en hebben het toen in een jaar tijd verbouwd. Je kunt je voorstellen dat het dan na zo’n 2 decennia gedateerd is en niet meer aan de hedendaagse eisen voldoet,” vervolgt hij. ,,Dat heeft ons doen besluiten om het, ook nu, grootschalig aan te pakken. De Drechtstreek is een uitvaartorganisatie die kwaliteit, betrouwbaarheid en transparantie hoog in het vaandel heeft staan. U kunt rekenen op professionaliteit en stijl, discretie en betrokkenheid, openheid en eerlijkheid. Persoonlijke wensen en verwachtingen worden zoveel mogelijk verwezenlijkt bij de begeleiding van een uitvaart."

Aandacht, respect, rust en privacy zijn voor nabestaanden belangrijke aspecten in een moeilijke periode. Om daaraan tegemoet te komen, stelt uitvaartorganisatie De Drechtstreek hoge eisen aan de begeleiding en het serviceniveau, volgens Bert Nederveen. ,,De faciliteiten van onze uitvaartcentra spelen duidelijk een rol van betekenis voor familie en vrienden. De sfeer en ruimte van de entree en de condoleanceruimte dienen rustig, open en sereen te zijn. Daarmee wordt een vertrouwde sfeer opgeroepen. Mensen moeten zich er, ondanks het verdriet en de machteloosheid, op hun gemak kunnen voelen. Voor de familiekamers geldt eigenlijk hetzelfde. Daar staan rust en privacy voorop.”

Dankzij de verbouwing van het uitvaartcentrum, kan uitvaartonderneming De Drechtstreek op gepaste wijze de zorg en faciliteiten bieden die nabestaanden, familie en bekenden verwachten rondom een uitvaart.

De open dag op zaterdag 21 september biedt een goede gelegenheid om eens onder andere omstandigheden nader kennis te maken met de medewerkers van De Drechtstreek. Belangstellenden kunnen op hun gemak rondkijken in het nieuw verbouwde pand en tegelijkertijd informeren naar de diensten en mogelijkheden die De Drechtstreek kan bieden. ,,We begrijpen dat het voor veel mensen een soort drempel opwerpt, om ‘zomaar’ een uitvaartcentrum binnen te lopen,” vertelt Bert Nederveen. ,,Juist daarom organiseren wij deze open dag. Iedereen kan dan, zonder directe aanleiding, zonder verdrietige noodzaak, binnenlopen.”

De Open Dag van uitvaartcentrum De Drechtstreek is op zaterdag 21 september van 12.00 tot 16.00 uur. Het uitvaartcentrum is gevestigd aan de Jan Steenstraat 71 in Sliedrecht.

advertentie
advertentie