Nieuwe ervaring voor trainer John de Wolf

18 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Nog niet eerder was hij als verliezend coach van het veld gestapt op sportpark De Lockhorst, maar afgelopen zaterdag moest John de Wolf met zijn team de meerdere erkennen in het stug verdedigende Pelikaan uit Zwijndrecht: 1-3. Het commentaar van Sliedrechts keuzeheer was na afloop realistisch en sober: ,,Dit is bitter, wij waren vanmiddag niet onszelf, met name in de eerste helft was het te slap en te slordig. Voor het spel na de rust kan ik mijn team alleen maar een groot compliment geven, maar dan zit het op belangrijke momenten niet mee en loop je tegen deze nederlaag op. Kijk ook naar andere uitslagen (titelkandidaat SHO verliest van De Zwerver : 1-2, red.) en het bevestigt de veronderstelling, dat dit soort onverwachte resultaten voor kunnen komen in de eerste klasse C.''

Door Wim van Mourik

Gewaarschuwd voor het defensieve spelconcept van Pelikaan bleek al snel, dat Sliedrecht moeite had door de defensieve stellingen van de opponent uit Zwijndrecht heen te komen. De combinaties waren over het algemeen te kort, de passes kwamen veelal niet aan en gaandeweg de wedstrijd slopen de eerste irritaties binnen. Op twee momenten bij dode spelmomenten verzuimde de defensie kordaat in te grijpen en profiteerde Pelikaan van deze buitenkansjes : Kevin de Geus en Ademar Kabbah schoten de gasten nog voor rust op een 0-2 voorsprong. Sliedrecht had pech met een schot van Nilton Tavares Ramos op de lat en gemiste kansen van Dennis Verhoef en Berry de Groot.

Na de thee putte Sliedrecht uit een heel ander vaatje en kon Nilton Tavares Ramos na een kwartier de tegentreffer laten aantekenen : 1-2. Sliedrecht leek verder door te drukken, maar wist het grote overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Vijf minuten voor het einde kreeg het uiteindelijk de genadeklap toen Lerry Overgaauw uit een van de spaarzame tegenaanvallen wist te scoren : 1-3. Extra tegenvaller was de rode kaart vlak voor tijd van de ingevallen Rens Verhoeven, die in de optiek van scheidsrechter De Gans een trappende beweging maakte naar een tegenstander. De enigszins overdreven reactie van de complete bank van Pelikaan op deze vrij onschuldige actie van de kleine middenvelder was daarbij zeker ook van invloed op de beslissing van de arbiter.

Sliedrecht zag door deze nederlaag een prima serie van 13 thuiswedstrijden-op-rij zonder nederlaag in rook opgaan en werd door Pelikaan met de neus op de feiten gedrukt. A.s. zaterdag gaat de selectie van John de Wolf en Arjan Verhagen op bezoek bij Rijsoord. Het team van trainer Gijs Zwaan kende een matige start van het seizoen : 1-1 thuis tegen Zaamslag, en een 2-1 nederlaag uit bij VVGZ. Sliedrecht zal, net als tegen De Zwerver, vanaf het begin het initiatief moeten pakken en de gastheren van de Vlasstraat de wil zien op te leggen. In dit geval is succes voor Sliedrecht zeker niet ondenkbaar.

advertentie
advertentie