'Geen verder onderzoek nodig naar veiligheid rond tienhoogflats'

19 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De negatieve beeldvorming over speelgedrag van kinderen in De Horst blijkt - in ieder geval voor een deel - onjuist. Dat schrijft burgemeester Bram van Hemmen in een brief aan de Sliedrechtse gemeenteraad. Hij vind een grondig onderzoek derhalve niet nodig.

,,Inmiddels is duidelijk dat er bij Tablis, de politie en de gemeente geen signalen zijn binnengekomen dat er in dit concrete geval sprake is van een structureel probleem. Na afstemming tussen deze partijen is gebleken dat het niet nodig is een grondig onderzoek te starten naar de veiligheid in de omgeving rond de tienhoogflats", schrijft de burgemeester in de brief. Tablis, politie en gemeente blijven wel een vinger aan de pols houden. ,,We leggen ons oor te luisteren in de wijk." De partijen zorgen voor onderlinge afstemming indien er bijzondere ontwikkelingen zijn.

Op maandag 2 september en de dagen daarna ontstond toenemende ophef op twitter en andere media over mogelijk ongewenst speelgedrag van kinderen in De Horst. De kinderen hadden zich met t-shirts rond hun hoofd verkleed als Talibanstrijders en hadden een 8-jarig jongetje bedreigd. Dit berichtte de vader van het jongetje op twitter. Het incident werd opgepakt door veel landelijke media, waaronder GeenStijl.nl

advertentie
advertentie