28 september 2013 om 00:00 Nieuws

Beste redactie,

Ik stuurde u vorige week onderstaand bericht. Wellicht staat het persbericht gepland voor de komende editie van uw medium, wellicht is het aan de aandacht ontsnapt, maar ik hoop dat u aandacht wilt besteden aan Sunday Jazz. Het wordt wérkelijk bijzonder!!

Jammer genoeg hebben we dit keer geen vergunning van de gemeente gekregen om reclameborden in Sliedrecht te plaatsen. Als u ook geen aandacht besteed aan Sunday Jazz featuring Carlo de Wijs(!) loopt het jazz-minnend publiek wellicht een prachtig concert mis, gewoonweg omdat ze het niet via de media hebben vernomen. Dat zou toch wel heel jammer zijn. Daarom vraag ik u, misschien wel dringender dan ooit, om alstublieft aandacht aan dit evenement te besteden.

MvG Enrico Vastenhout

PR Bigband Blast!

----- Original Message -----

From: Enrico Vastenhout <mailto:eavastenhout@chello.nl>

Sent: Saturday, September 21, 2013 12:13 AM

Subject: Sunday Jazz seizoen acht op 6 oktober

Komend jaar wordt het spannend ... kan Sunday Jazz nog doorgaan zonder het "Lockhorst-potje" van ? 10.000,- van Stichting Sliedrecht en Cultuur? En zo ja, in welke vorm? Want dát er ook op het gebied van cultuur, dus ook muziek en dus ook op Sunday Jazz beknibbeld zal gaan worden lijkt onvermijdelijk ...

Maar er staan nog wel twee concerten gepland die zéker door zullen gaan!!

Het eerste concert van dit seizoen, op zondag 6 oktober a.s wordt uniek! Nog niet eerder in de roemrijke Sunday Jazz-reeks was een Hammondorganist te gast ... maar deze keer is Hammond-gigant Carlo de Wijs de artiest die gaat knallen onder begeleiding van Bigband Blast! Kent u hem niet? Lees dan in het bijgevoegde persbericht de enorme status van deze top-muzikant! En surf eens op youtube om een idee te krijgen van de groovy, funky muziek van deze artiest die altijd op blote voeten speelt!

En eigenlijk hoef ik de vraag natuurlijk niet meer te stellen, maar toch ... ik hoop natuurlijk dat u in de komende editie aandacht aan dit unieke concert zult schenken en dat jazz-minnend Alblasserwaard en omstreken ook via uw medium op de hoogte worden gebracht van wat wederom een hoogtepunt in de roemrijke geschiedenis van Sunday Jazz belooft te worden!

Bij voorbaar hartelijk dank,

Enrico Vastenhout

PR Bigband Blast!

0184 - 411925 / 06- 22719894

(mailen kan natuurlijk ook)

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Sunday Jazz, seizoen acht, tweede concert

Speciale gast: Hammond-gigant Carlo de Wijs

Zeven seizoenen reeds heeft Bigband Blast!, eerst in samenwerking met de theatergroep van De Lockhorst en later met Stichting Sliedrecht & Cultuur, het jazz-minnend publiek op een groot aantal prachtige concerten getrakteerd. Hoewel er vanwege de recessie juist op het gebied van cultuur en dus ook muziek behoorlijk bezuinigd wordt, speelt Bigband Blast! dit seizoen in elk geval nog twee concerten. Het komende concert met Hammond-virtuoos Carlo de Wijs!

De aftrap van seizoen acht werd gegeven door trombone-gigant Bert Boeren. Hij was, na Ilja Reijngoud, de tweede trombonist die door BigBand Blast! gefeatured werd. Vele andere jazz-artiesten gingen hem voor: vocalisten Denise Jannah, Deborah J. Carter, Ronald Douglas en Gé Titulaer, trompettisten Loet van der Lee en Angelo Verploegen, flügel-specialist Ack van Rooyen, saxofonisten Ferdinand Povel en Simon Rigter, pianist Rob van Bavel, gitarist Martijn van Iterson en vibrafonist Frits Landesbergen. Daarnaast bracht Bigband Blast! vijf Sunday Jazz X-mas Editions en de thema-concerten “Flamenco Bigband” en “A Hollywood Blast!.”

Eén keer eerder was de hoofdgast een toetsenist. Dat was Rob van Bavel. Maar nooit eerder begeleidde Bigband Blast! een Hammondorganist. Dat gaat wel gebeuren op zondag 6 oktober, en wát voor één: Carlo de Wijs!

Carlo de Wijs (1962) is al jaren één van Europa’s top Hammondorganisten. Spelend met eigen formaties én als solist, gastmuzikant bij Candy Dulfer’s Funky Stuff, Benjamin Herman Quartet, Corrie van Binsbergen, Lucas van Merwijk, het Metropole Orkest. Ook toerde hij internationaal met bekende artiesten als Steve Lukather, Barbara Dennerlein, Gary Brooker, Rhoda Scott. Carlo bracht 5 albums uit en speelde op vele producties.

Het is door zijn eigenzinnige sound, transparant klinkende soul-achtige groove, diep analoge Moog bas, funky solerend en improviserend en zijn handelskenmerk ´bare hands&feet´ dat hij in Nederland en internationaal gevraagd wordt. Carlo put zijn inspiratie uit het werk van collega producers, componisten als (uit de pop) Björk, Muse, Radiohead en als (in jazz en funk) Jimmy Smith tot Joe Zawinul tot Prince. Quincy Jones is zijn grote overall inspirator.

De aanvang van het concert van Bigband Blast! featuring Carlo de Wijs op zondag 6 oktober a.s. is om 15.00u in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 te Sliedrecht. Kaarten à ? 7,50 zijn verkrijgbaar bij:

Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 3361 BB, Sliedrecht, tel. (0184) 413046 en aan de kassa van De Lockhorst.

Via onze website www.bigbandblast.com kunt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Bigband Blast! en dus ook van Sunday Jazz.

Enrico Vastenhout

PR Bigband Blast

Bovenkant formulier

advertentie
advertentie