Zakelijke zege van vv Sliedrecht op VVGZ

29 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft op de vierde speeldag van het seizoen een even belangrijke- als sobere 1-0 overwinning gehaald op V.V.G.Z., een belangrijke concurrent uit het linker rijtje. Het rake afstandsschot van Berry de Groot in de 42e minuut bleek beslissend in een duel, waarin Sliedrecht weliswaar minder dominant speelde als in sommige voorgaande wedstrijden, echter wel voor het eerst geen tegengoal moest incasseren.

Daarom ook dat voor trainer John de Wolf aan de belangrijkste doelstellingen was voldaan : “ We hebben drie punten gehaald, belangrijk in de race met de concurrentie. Daarbij hebben we afgerekend met een belangrijke concurrent én hebben wij voor het eerst in dit seizoen de “0" achterin gehouden, dus wat wil je dan nog meer, prima toch … ? “

Sliedrecht startte met een beginopstelling zonder topscorer Luciano van Harlingen, maar mét Joey Rijsdijk op zijn vertrouwde linkerstek in de verdediging en Berry de Groot als extra versterking op het middenveld. John de Wolf hield 90 minuten lang vast aan deze opstelling en liet zich niet verleiden om in het verloop van de wedstrijd offensieve impulsen te geven door het inbrengen van een extra aanvaller als Van Harlingen, Meha of Pieters. “ Je speelt op dat moment deze tegenstander in de kaart want zij verstaan de kunst om heel effectief met de geboden mogelijkheden om te springen. Daarbij brachten wij onszelf vaak in de problemen door bij de omschakeling in balbezit steeds de moeilijkste oplossing te zoeken, en dat lukte maar zelden. “

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd : Joey Klein en Michael Dell'Avo lieten voor VVGZ belangrijke kansen onbenut, bij Sliedrecht waren er mogelijkheden voor Dennis Verhoef en Berry de Groot. Laatstgenoemde haalde vlak voor rust uit voor een rake schuiver die de defensie van V.V.G.Z. inclusief doelman Gerard v.d. Borst te machtig was : 1-0.

Na rust viel er over het algemeen weinig te genieten voor de ruim 250 toeschouwers, die Stefan van Dam net over zagen schieten en een inzet van Dennis Verhoef van de doellijn zagen halen. Sliedrecht bleef op de hoede voor de gevaarlijke counters van het team van trainer Johan v.d. Werff die met de inbreng van De Keijzer, Zandstra en Roodhorst tevergeefs trachtte de bakens te verzetten. Scheidsrechter Kreté uit Rucphen liet een uitstekende indruk achter.

Opstelling Sliedrecht: Jeffrey ter Veer ; Jordy de Jong, Desley de Wolf, Rob Kanters, Joey Rijsdijk ; Levy Liesdek, Berry de Groot, Sander Vink, Stefan van Dam ; Nilton Tavares Ramos en Dennis Verhoef.