Bart van Nunen Nederlands kampioen

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - Bij de Utrechtse Singelloop wist Topsportperfection en Passaat atleet Bart van Nunen de Nederlandse titel tien kilometer op de weg bij de junioren A te veroveren. Nadat hij als B junior al een keer als derde en tweede was geëindigd, wist hij nu als eerstejaars junior A in een prachttijd van 30.24 te finishen. De manier waarop was indrukwekkend. Van 2 tot 7.5 kilometer liep Bart grotendeels solo op slechts tien seconden van de groep senioren, waaronder Jesper van der Wielen en Roy Hoornweg. Hij eindigde als twaalfde overall en als zesde Nederlander. Bij de junioren A werd Tommy Staal tweede en Noah Schutte derde.

Roy Hoornweg had, na een aantal sterke wedstrijden, een mindere dag en finishte in 30.20 minuten. Hij wist op 7.5 kilometer de versnelling van Jesper van der Wielen niet te beantwoorden en liep uiteindelijk naar een 5e plaats.

Lars Gerritsen moest een iets te snelle start bekopen. Hij liep namelijk lang op een derde plaats bij de junioren A, maar behaalde uiteindelijk een fraaie 5e plaats in een tijd van 32.14 minuten.

Ivo Bijl wist in de winderige omstandigheden als 1e jaars senior een PR te lopen van 32.31min en behaalde een 24e plaats.

Zilveren medaille winnares NK Triathlon OD Anne Zijderveld maakte er een goede training van met het oog op de marathon van Budapest die over 2 weken gehouden wordt en finishte als twintigste dame in 38.46 minuten.