Commissie 'Bestuurlijke Vormgeving Alblasserwaard-Vijfheerenlanden' van start

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - Met de kennismaking en gedachtewisseling met de raadsleden van de gemeenten in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (AV) op woensdagavond 25 september is de commissie 'Bestuurlijke Vormgeving Alblasserwaard-Vijfheerenlanden' van start gegaan met haar opdracht.

De commissie 'Bestuurlijke Vormgeving AV' is ingesteld door het Dagelijks Bestuur van de regio AV en heeft de opdracht gekregen drie bestuurlijke modellen uit te werken voor de toekomstige bestuurlijke inrichting van de regio. De commissie kent de volgende samenstelling: de heer G.J. Schutte (voorzitter), mevrouw N.H. van den Broek-Laman Trip, de heer W.J.A. Dijkstra en mevrouw J.W.E. Spies.

De commissie beschouwt de drie te ontwikkelen modellen als invalshoeken om te komen tot een vergelijking met de bestaande indeling van de gemeenten in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Het kan daarbij gaan om samenwerking en om samengaan (ambtelijke of bestuurlijke fusie). Voorwaarde is dat een duurzame ontwikkeling mogelijk wordt gemaakt. Binnen deze randvoorwaarde zijn bestaande gemeentegrenzen niet heilig. De inzet van de commissie is erop gericht een concreet onderbouwd advies op te leveren dat een handvat biedt voor de gemeenteraden om in de zomer van 2014 een besluit te nemen over de toekomstige bestuurlijke inrichting van de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

De komende periode voert de commissie gesprekken met bestuurders en politici van de gemeenten in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Daarnaast spreekt de commissie met enkele buurgemeenten, de buurregio Drechtsteden en met maatschappelijke organisaties, ondernemers en bedrijfsleven. Voor een ieder is er de mogelijkheid schriftelijk opvattingen kenbaar te maken via het secretariaat van de commissie: CommissieBestuurlijkeVormgevingAV@lysiasgroup.com).

Tijdens een afsluitende bijeenkomst zo vroeg mogelijk in februari zal de commissie haar eindadvies presenteren.

advertentie
advertentie