Twee inbraken in een week bij Vers Plaza

19 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

'We zetten de schouders er weer onder'

SLIEDRECHT - Twee inbraken in één week. Dat overkwam Jan Noorland van Vers Plaza aan de Rembrandtlaan. Bij de tweede, donderdagochtend 17 oktober, hadden de dieven buit: bijna 10.000 euro. Een enorme domper voor de Sliedrechtse ondernemer. ,,Ik heb wel eens betere weken gehad, ja", zegt Noorland. ,,Maar we zetten de schouders er weer onder. We moeten wel, want economisch gezien zijn de tijden al zwaar genoeg."

Door Caroline Voorbergen

Dinsdagochtend 15 oktober kwam Noorland al om 4.00 uur bij zijn zaak aan om broodjes te maken voor een klant. ,,Ik zag een koelceldeur open staan en wist meteen dat er iets mis was. En inderdaad, er bleek een klein ruitje aan de straatkant ingetikt", vertelt de slager. ,,Maar verder was er niets weg. Waarschijnlijk hebben we ze gestoord, hadden ze ons zo vroeg niet verwacht. De temperatuur in de koelcel was nog maar heel iets gestegen, wat aangeeft die niet lang open heeft gestaan."

Grote opluchting dus bij de ondernemer. Tot hij donderdagochtend even na 7.00 uur bij de zaak aankwam en zag dat de achterdeur was opengebroken. Dit keer had Noorland minder geluk. ,,De kluis met daarin zo'n 4000 euro was gekraakt, een nieuwe computer - net uit de doos - was meegenomen en een kassaweegschaal van zo'n 4000 euro was weg", somt hij op.

De politie kwam voor sporenonderzoek, maar heeft behalve een voetafdruk op het ingetrapte raampje weinig aanknopingspunten. Ook de buurt heeft niets gezien of gehoord. Voor Noorland zit er niks anders op dan vooruit te kijken. ,,De schouders eronder en verder. Het goede nieuws van vorige week was dat het consumentenvertrouwen weer toeneemt. Hopelijk trekt de economie nu weer wat aan, want het zijn moeilijke tijden." Toch is Jan de man er niet naar te klagen. ,,We hebben een prima zomer achter de rug. Dankzij het mooie weer is er veel gebarbecued en dat is natuurlijk goed voor ons. Nu komt weer de tijd van de stamppotjes, worsten en het suddervlees. En dan op naar de kerst, onze beste periode."

Ondanks de crisis merkt Noorland dat mensen steeds vaker een bewuste keuze maken voor kwaliteit. ,,De vraag naar duurzaam scharrelvlees neemt toe. Daar zetten wij op in." De keuze te verhuizen naar het Winklerplein was een goede zet. ,,Dit is toch hét boodschappenplein van Sliedrecht en dus heb je veel meer aanloop."

Jan Noorloand is dus geen terneergeslagen ondernemer. ,,Het is nooit leuk als ze aan je spullen zitten. Maar ik ben gelukkig vrij nuchter. Jaren geleden is er eens bij mij thuis ingebroken. Dat is een veel heftiger ervaring, moet ik zeggen. Dat doet je wel iets."

Op de foto: Jan Noorland bij zijn achterdeur, waar hij nu een paar extra klemmen op heeft laten zetten.

advertentie
advertentie