Afbeelding

Bijeenkomst over nieuwe sporthal

22 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De gemeenteraad wordt maandag 4 november geïnformeerd over de opties die er zijn voor sporthal De Stoep. Portefeuillehouder Ad de Waard zal, naast uitbreiding op de huidige locatie, drie alternatieven presenteren en ook Sliedrecht Sport doet een voorstel. Beide partijen, gemeente en sportclub, zullen hun voorkeur uitspreken voor een nieuwe sporthal in Benedenveer.

Door Caroline Voorbergen

Het college heeft na onderzoek en overleg kunnen concluderen dat uitbreiding van De Stoep op de huidige locatie ruimtelijke inpasbaar is. Hierbij is rekening gehouden met het naastgelegen woningbouwproject, de locatie Lanser en omgeving.

Toch heeft het college daarnaast verkend of er andere oplossingen denkbaar zijn die meer

kwaliteit bieden. Er zijn drie alternatieven naast elkaar gezet: nieuwbouw van een hal met 3 velden bij De Lockhorst, nieuwbouw van een hal met 3 velden in Benedenveer en nieuwbouw van een hal met 6 velden in Benedenveer. Maandag 4 november worden deze varianten en hun (financiële) gevolgen in een openbare bijeenkomst in De Stoep gepresenteerd (aanvang 20.00 uur).

Volleybalvereniging Sliedrecht Sport heeft zelf ook een businesscase opgesteld en zal deze op 4 november eveneens presenteren. Een speciale projectgroep onder voorzitterschap van Ad Riebergen heeft hier de afgelopen maanden hard aan gewerkt. Tot de bijeenkomst lift hij liever geen tipje van de sluier over de plannen. ,,Dat doen we tijdens de openbare bijeenkomst en we hopen dat dan ook de andere sportclubs en betrokkenen aanwezig zijn om hier op te reageren." Hij geeft wel toe dat de club een voorkeur heeft voor een nieuwe hal op de Benedenveer. Dat hoeft niet de grote variant van 6 velden te zijn. ,,Het moet wel financieel haalbaar zijn. Belangrijker voor ons is de hoogte, zodat we in de nieuwe hal internationale wedstrijden mogen spelen."

Ook wethouder Ad de Waard heeft zijn voorkeur voor de Benedenveer al eens uitgesproken. De keuze is uiteindelijk aan de gemeenteraad. Na de informatieve bijeenkomst op 4 november volgt een opiniërende bijeenkomst op 26 november waarna tijdens de beslissende bijeenkomst op 10 december een definitieve klap op het project kan worden gegeven.

advertentie
advertentie