23 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

Groet, Wim van Mourik.

--------------------------------------------------------------------

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

--------------------------------------------------------------------

GOEDE SEIZOENSSTART SLIEDRECHT SPORT

Met twee ruime overwinningen op resp. VC Weert en Peelpush is landskampioen Sliedrecht Sport goed begonnen aan het nieuwe volleybalseizoen. De algemene verwachting is, dat er in de eredivisie een nek-aan-nek-race zal zijn tussen Sliedrecht Sport en bekerhouder Alterno uit Apeldoorn, dat met drie overwinningen momenteel de ranglijst aanvoert.

Trainer-coach Appie Krijnsen kijkt met een gematigd tevreden gevoel terug op de eerste wedstrijden : “ We zijn lekker onderweg. Tegen VC Weert was het niet altijd even geweldig, wat wij lieten zien, maar we konden het ons permitteren. “ Krijnsen doelde daarmee op de tegenstand van de voormalige aartsrivaal uit Limburg, dat momenteel over slechts 7 speelsters beschikt. “ Het zijn mijn zaken niet, maar dit is eigenlijk topvolleybal onwaardig. Zodra er een speelster zou afhaken in de warming-up of wedstrijd kan iedereen naar huis, want dan kan de wedstrijd niet verder doorgaan”. Met de setcijfers 25-16, 25-18, 25-16 was de klus in nog geen vijf kwartier geklaard en kon men zich opmaken voor de wedstrijd op zondagmiddag tegen “angstgegner” Peelpush, dat in het vorig seizoen tweemaal wist te winnen van Sliedrecht Sport. Ditmaal heersten de gasten uit de Alblasserwaard echter in de volle sporthal De Körref in Meijel, waar Sliedrecht Sport als een komeet uit de startblokken schoot : “ Wij speelden bij vlagen fantastisch : snel, met veel variatie en ongrijpbaar voor de tegenstander. We staan met 12-22 voor en dan sluipt er iets onverklaarbaars binnen, waardoor het nog spannend wordt en wij uiteindelijk met de hakken over de sloot de set nog winnen (22-25). Daarna is de wedstrijd echter netjes uitgespeeld (22-25, 20-25). Een belangrijke overwinning, omdat ik Peelpush zie als dé kandidaat voor de derde plek, en als je daar met 0-3 wint dan heb je het prima gedaan. “

Krijnsen kiest in zijn optiek even niet voor de komende tegenstander van a.s. zaterdag, VC Sneek. Het team van coach Petra Groenland is eveneens nog ongeslagen na drie wedstrijden en staat met 8 punten op de tweede plaats. Sliedrecht Sport kan met een goed gevoel terugkijken op de laatste twee (gewonnen) confrontaties in de Sneker Sporthal, waarbij in 2012 de eerste landstitel kon worden binnengehaald. Resultaten uit het verleden bieden echter geen garantie voor het heden, daarom dat Sliedrecht Sport ook in Friesland een goed niveau dient neer te zetten om ook VC Sneek aan de zegekar te binden.

advertentie
advertentie