Sliedrechtse sleephopperzuiger naar Bulgarije

29 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De nieuwe sleephopperzuiger 'Albatros' van Baggerbedrijf de Boer / Dutch Dredging uit Sliedrecht is donderdag 24 oktober in de Bulgaarse plaats Varna gedoopt.

De doop werd verricht door Frieda Boer. Zij is echtgenote van het hoofd administratie en P&O van het bedrijf. De familie Van de Graaf is eigenaar van de onderneming.

De zeegaande sleephopperzuiger werd bij IHC Merwede besteld. Zij liet de bouw, onder supervisie, uitvoeren door scheepswerf MTG Dolphin in Varna. Het schip, dat tot 30 meter diepte kan baggeren, is een bijzonder ontwerp vanwege zijn afmetingen, geringe diepgang en kruiplijn die zelfs tot 5,20 meter kan worden beperkt. Hierdoor kan het in kleine havens of achterliggende vaarwegen worden ingezet waarbij eventueel aanwezige vaste bruggen nauwelijks nog een obstakel vormen. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in onderhoudsbaggerwerk en ziet deze vloot uitbreiding als een welkome versterking van zijn inmiddels omvangrijke vloot baggerschepen.

Bij de doop waren talrijke genodigden aanwezig zoals de gouverneur van het district Varna, de burgemeester van Varna, de Nederlandse ambassadeur in Bulgarije en burgemeester Arno Brok van Dordrecht. Hij werd vergezeld door onder anderen Sliedrechts wethouder Hans Tanis namens de Drechtsteden. Begin december wordt het schip in de vaart genomen.

advertentie
advertentie