Zwemmer Johnny den Uil breekt eigen clubrecord

Nieuws

SLIIEDRECHT - DWF was zaterdag te gast bij Wiekslag in Alblasserdam voor een vriendschappelijke Vierkamp met ZOB '66 uit Oud-Beijerland en ZPB H&L uit Barendrecht. Johnny den Uil tekende daar voor het tweede clubrecord van dit seizoen. Hij brak het clubrecord op de 50 rug bij de heren dat sinds 1,5 jaar op zijn naam stond en bracht het naar 0.29.37. Het leverde hem tevens de gouden medaille op.

Kim Hogendoorn deed weer goede zaken en zwom naar 2 PR's op de 50 vrij en 50 rug. Tabitha Lagendijk blijft maar PR's verbeteren. Nu moesten haar oude tijden op de 50 school en 50 vlinder eraan geloven. Ook Dennis Cannoo gaat steeds beter en voor hem waren er op dezelfde afstanden ook 2 PR's.

Bij de dames wist Debby Kraaijeveld haar PR op de 50 school scherper te stellen wat haar het zilver opleverde en bij de heren was het João Pedro Matos die zijn PR zwom op de 50 rug. Daniël van Loon en Luc Veul wisten beiden een PR op de 50 school te zwemmen. Jeroen Flokstra kwam tot een grote verbetering op de 100 wissel terwijl Evi Mijnster op de 50 vlinder een PR op de klokken zette.

Kim van Tuijl is pas aan haar derde wedstrijd bezig en nam alweer twee medailles mee naar huis. Nu was er brons op de 50 rug en zilver op de 50 school. Eline Loeve, die haar debuut maakte, zag haar prestatie op de 50 rug nu al beloond worden met een zilveren medaille.

Bob Hogendoorn won zilver op de 50 vrij en goud op de 50 school. Voor Johnny den Uil was er ook nog zilver op de 100 wissel.

Ook Sanne en Lisa Nederveen maakten hun debuut bij DWF en samen met Eline Loeve blijken de meisjes een aanwinst voor ploeg.

Zaterdag is de ploeg vrij maar zaterdag 9 november staat de tweede wedstrijd in de Verenigingscompetitie op het programma en met een steeds groter wordende ploeg hoopt DWF hoge ogen te gooien dit seizoen.

advertentie
advertentie