NSGK collecteert

Nieuws

SLIEDRECHT - NSGK, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, houdt dit jaar van 11 tot en met 16 november voor de twaalfde keer haar landelijke collecte. Duizenden vrijwilligers gaan op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap.

Kinderen en jongeren met een handicap willen graag gewoon meedoen, net als hun leeftijdgenootjes. Dat kan, maar daarvoor zijn vaak veel extra aanpassingen, zorg en begeleiding nodig. NSGK helpt, bijvoorbeeld met speciale vakanties, aangepaste speelplaatsen en kleinschalige woonvormen. Zodat ze met hun beperking toch gewoon kind kunnen zijn.

NSGK kan dit werk doen dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers, die zich daarvoor belangeloos inzetten. Zoals vrijwilliger Louis van Veen zegt: 'Het idee dat ik gehandicapte kinderen kan helpen aan een beetje extra geluk in een toch vaak lastig leven geeft me veel voldoening.'

Met de opbrengst van de collecte steunt NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Meer informatie over wat NSGK in de regio doet: www.nsgk.nl.

advertentie
advertentie